A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újévi koncertek Budapesten

Vágólapra másolva!
Az újévet köszöntve több komolyzenei koncertet rendeznek Budapesten. A hangversenyeket a Zeneakadémián, az Operaházbán, a Pesti Vigadóban, illetve az Olasz Kulturális Intézetben élvezheti a zeneszerető közönség. 
Vágólapra másolva!

A Zeneakadémián Vásáry Tamás és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, valamint az Amadinda Ütőegyüttes lép fel újévkor. A koncert különlegessége Bizet-Scsedrin szerzőpáros Carmen-szvitje, amely eredetileg zenekarra és énekkarra íródott. Az újévi műsorban azonban zenekari és ütőhangszeres átdolgozásban hangzik majd el a mű. A közönség emellett meghallgathatja többek között Johann Sebastian Bach E-dúr versenyművét, Wolfgang Amadeus Mozart D-dúr hangversenyrondóját, illetve Leopold Mozart Gyermekszimfónia című darabját.

A Magyar Állami Operaházban a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar lép fel Hollerung Gábor vezényletével. A műsorban Bizet, Goldmark, Hacsaturjan, Liszt, Monti, Rossa, Sarasate, Strauss, Wagner és Weiner művek szerepelnek. Az újévi koncert közreműködőjeként fellép a BM Duna Művészegyüttes is.

Az Interoperett újévi koncertjét a hagyományoknak megfelelően ezúttal is a Pesti Vigadóban rendezi. A közreműködő szólisták között színpadra lép például Auksz Éva, Csengeri Attila, Kállay Bori, Kovács József és Mikó István.A Budapesti Lehár Zenekart Faith Tibor, illetve Kaposi Gergely vezényli.

Harmadik alkalommal tartanak újévi koncertet az Olasz Kulturális Intézetben. A Bródy Sándor utcai épületben a Budapesti Fesztiválzenekar lép fel Peskó Zoltán vezényletével. A műsorban közreműködik Agata Bienkowska lengyel mezzoszoprán. A Hat nyitány, három áriával és három rémisztő viharzenével mottójú programban Rossini művekből hangzanak el részletek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!