Alacsony születési súlya okozhatta Elvis halálát

Vágólapra másolva!
Mégsem a mértéktelen gyógyszerfogyasztás okozhatta Elvis Presley korai halálát. Brit orvosok szerint inkább az énekes születése körül, illetve gyermekkorában kell keresni a valódi okokat
Vágólapra másolva!

Elvis Presley halála valószínűleg nem étkezési szokásainak tudható be. Új kutatások szerint a Király alacsony születési súlya és szegény gyermekkora áll a dolog hátterében.

Elvis 1977-ben, 42 éves korában halt meg szívelégtelenségben. Az énekes utolsó éveiben túlsúllyal küzdött és erősen gyógyszerezte magát. Egy brit kutató, George Davey-Smith szerint annak köszönhette szívbetegségét, hogy nagyon alacsony súllyal született. Ennek oka pedig az lehetett, hogy Elvis egy ikerterhesség egyetlen túlélőjeként jött a világra.

Orvosok szerint nem szokatlan, hogy ha valaki alacsony súllyal születik, gyermekkorában elégtelenül táplálkozik, s később elhízik, szívproblémái adódnak. Dovey-Smith szerint a szegények háromszor olyan hajlamosak szívbéli megbetegedésekre, mint bármilyen más betegségre. A British Heart Foundation vezető orvosa Andrew Tonkin hozzátette: "Nem tudhatjuk, hogy Elvis szívelégtelensége miatt halálra volt-e ítélve, de az biztos, hogy két lábon járó bomba volt. Sajnos a hátrányos helyzetű emberek mindig nagyobb mértékben vannak kitéve egészségügyi problémáknak".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről