Dollárszázmilliókra perlik a Death Row-t

Vágólapra másolva!
Lydia Harris, aki producerként maga is aktívan részt vesz a zenekészítésben, februárban beperelte a Death Row-t, a világ egyik legnagyobb hip-hop kiadóját, mivel azok szerinte különféle manipulációkkal kisemmizték őt a vállalat tulajdonosi köréből.
Vágólapra másolva!

A kiadó a világ hip-hop szcénájának egyik legbefolyásosabb, legnagyobb nevű, egyben legnagyobb forgalmat lebonyolító vállalkozása, olyan neveket futtatott be, mint Dr. Dre és Snoop "Doggy" Dogg.

Lydia Harris, aki producerként maga is aktívan részt vesz a zenekészítésben, februárban beperelte a Death Row tulajdonosait, közöttük Marion "Suge" Knightot.

Harris azt állítja, hogy ő is a kiadó alapítói között volt, a többi tulajdonos azonban olyan

2Pac, a kiadó üdvöskéje

A Harrist képviselő David Casselman kifejtette: a producer még a Death Row tulajdonképpeni anyavállalatának számító GFP Inc. 50% részvénytulajdonosa volt, így joggal számíthatna részesedésre az új cég bevételeiből is.

Casselman szerint Knight és a Harrist korábban képviselő David Kenner összejátszottak, hogy különféle szerződésekkel és háttérügyletekkel kisemmizzék a korábbi tulajdonost. A károk minimálisan több tízmillió, de inkább több százmillió dollárra rúgnak.

Knight nem először áll bíróság elő. Legutoljára 1996-ban néhány órával azelőtt került börtönbe, hogy a kiadó üdvöskéjét és egyszemélyes aranybányáját, Tupac Shakurt lelőtték egy autóból.

Akkor kilenc év börtönre ítélték, miután egy lövöldözésben lelőtt két rivális rappert. A szövetségi bíróság kábítószerrel való visszaélésben is bűnösnek mondta ki. A börtönben is a Death Row feje maradt, végül a büntetésének felét elengedték.

Korábban:
Dr. Dre ellopta a Lucasfilm hangját

Fórum:
Szerinted ki rapper?

Önnek már megvan?
2Pac-albumok

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!