A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

McCartney a leggazdagabb brit zenész

Vágólapra másolva!
Továbbra is Sir Paul McCartney a leggazdagabb brit zenész, akinek vagyonát 713 millió angol fontra becslik.
Vágólapra másolva!

A korábbi évekhez hasonlóan Sir Paul McCartney rendelkezik a legnagyobb vagyonnal a brit zenészek közül. Az egykori Beatles tag vagyonát 713 millió fontra becslik a szakértők. A képzeletbeli dobogó második fokára a musicalkirály, Andrew Lloyd Webber állhat fel 420 millió fontos vagyonával.

A The Sunday Timesban megjelenő lista szerint a Madonna-Guy Ritchie házaspárnak is van mit a tejbe aprítania, hiszen az énekesnő és rendező férje 200 millió font felett rendelkezik. A tavalyi évhez képest egy helyet lépett előre Sir Elton John, aki 160 millió fontos vagyonával a hatodik helyet foglalja el. Közvetlenül utána, a hetedik helyen tanyázik Mick Jagger. A Rolling Stones frontemberének vagyonát 155 millió fontra becslik.

Hatalmas léptekkel halad előre a Nagy-Britannia jelenlegi legnagyobb sztárjának számító Robbie Williams, aki viszonylag rövid pályafutása alatt 35 millió fontot zenélt össze. Először került fel a listára Pete Waterman sztárgyáros, aki a nyolcvanas években olyan sztárok karrierjét indította be, mint a másodvirágzását élő Kylie Minogue, vagy az azóta a popszakma süllyesztőjében eltűnt Rick Astley és Jason Donovan. A jelenleg az ITV tévécsatorna népszerű sztárkereső műsorában, a Pop Idolban zsűritagként közreműködő Waterman 39. a listán, 45 millió fontos vagyonával.

Az adatok szerint sikeres évet zárt Sade is, aki a Lover’s Rock című albumának köszönhetően szintén bekerült a leggazdagabb zenészek társaságába. Az énekesnő vagyonát jelenleg 35 millió fontra becslik - adta hírül az Ananova internetes újság.

A 10 leggazdagabb brit zenész: (zárójelben a tavalyi helyezés)

1. (1) Sir Paul McCartney 713 millió font
2. (2) Lord Lloyd-Webber 420 millió font
3. (3) Sir Cameron Mackintosh 400 millió font
4. (6) Madonna és Guy Ritchie 200 millió font
(4) Robert Stingwood 200 millió font
6. (7) Sir Elton John 160 millió font
7. (7) Mick Jagger 155 millió font
8. (12) Sting 150 millió font
9. (17) The Bee Gees 140 millió font
(-) Olivia Harrison 140 millió font

Korábban:
Négymillió dollár McCartney egyetlen fellépéséért

Ajánlat:
Az énekes hivatalos honlapja

Gyarapítsa CD-gyűjteményét!
Paul McCartney albumaival

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!