A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Beatles nagy klasszikusa, az ellentmondásos Let It Be most először jelenik meg videofilmen.
Vágólapra másolva!

A 90 perces dokumentumfilm 1969-ben készült, amikor a zenekar a Let It Be lemezt készítette, mely egyben utolsó albumuk is volt.

A filmben egyértelműen megjelenik a zenekar tagjai közötti feszültség, mely aztán néhány hónappal később az együttes felbomlásához vezetett.

A filmet Lennon és Harrison is rosszul fogadta, s nem is terjesztették széles körben, mert a két zenész mindig meghiúsította az ezirányú törekvéseket.

McCartney azonban pontosan arra szeretett volna rámutatni, hogy Yoko Ono hogyan állt a zenekar tagjai közé, mert szerinte ez vezetett a végső szakításhoz. Most, hogy sem Harrison, sem Lennon nem szólhat a film ellen, mégis megjelentetik azt.

A Beatles archív felvételeinek őrzője, Keith Badman azt nyilatkozta, hogy az Apple vállalat tulajdonában lévő dokumentumfilm nagy érdeklődésre tarthat számot.

Mint elmondta: "A film azért nem került eddig forgalomba, mert John és George is ellenezte a megjelenését. John mindig azt mondta, hogy ez csak Paulnak szerez örömet. Az Apple nagyon profin újította fel a filmet, így bizonyára sokaknak örömöt fog szerezni a megjelentetés."


Korábban:
Megmentett Beatles-ereklye
McCartney a leggazdagabb brit zenész

Gyarapítsa gyűjteményét!
Minden, ami Beatles

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!