Biggie bérelte fel Tupac gyilkosát

Vágólapra másolva!
A Los Angeles Times riporterének nyomozása a rég megoldatlan Tupac-gyilkosság újabb részleteire derített fényt. Az újságíró állítása szerint a rapper halálát okozó fegyvert legnagyobb riválisa, egykori barátja, Notorious B.I.G nyomta egy bandatag kezébe.
Vágólapra másolva!

Tupac Shakurt, a kultikus Death Row kultikus rapperét 1996. szeptember hetedikén több lövéssel halálra sebezték. Ügyében nyomozás indult, amit gyakorlatilag anélkül zártak le, hogy bármire is sikerült volna fényt deríteni.

A kérdésnek nyomába indult a Los Angeles Times munkatársa, a Pulitzer-díjas Chuck Philips is, és erőfeszítéseit siker koronázta. Felfedezése megdöbbentő, ám csöppet sem meglepő: Shakur gyilkosa a Crips nevű Los Angeles-i genghez tartozó Orlando Anderson, akit a rendőrség ki is hallgatott az ügyben, ám bizonyítékok hiányában elengedték. Az újság internetes kiadása szerint Notorious B.I.G., polgári nevén Christopher Wallace, egymillió dollárt ajánlott fel a gyilkosságért. A Los Angeles Times értesülései szerint magát a felhasznált fegyvert is Wallace nyomta egy a megbízást vállaló bandatag kezébe. A sors fintora: Andersont már soha nem fogják felelősségre vonni; később egy bandaharc során 1998-ban őt is lelőtték, Shakur ügyétől teljesen függetlenül.

Chuck Phillips így rekonstruálta az esetet: Tupac egy Mike Tyson-meccs után barátjával és impresszáriójával, a kiadótulajdonos Suge Knighttal hazafelé tartott egy kocsiban, amikor egy melléjük felzárkózó kocsiból tüzet nyitottak rá a Crips-banda tagjai. Az indokuk kettős: egyrészről egy régi sérelmet toroltak meg, amikor is a rapper és testőrei csúnyán helybenhagytak egypár "testvért", másrészről meg akarták keresni a Biggie által felajánlott egymillió dollárt. A verés és a lövöldözés egy és ugyanazon napon történt: a banda tagjai ugyanis miután kiforralták a bosszút, azonnal felkeresték a nagy riválist, aki beleegyezett, hogy fizet, sőt saját fegyverét is odaadta, mondván, biztos akar lenni benne, hogy azzal oltják ki gyűlölete tárgyának életét.

Szerinted is király a Rap?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31332Gyarapítsa gyűjteményét Tupac albumaival!http://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/apps_fokusz/display/index.html?termek.id=31399%26tag=1

Shakur és Wallace bár barátoknak indultak, s még közös számokat is készítettek, hosszú ideje ellenséges viszonyban voltak a gyilkosság előtt. Rivalizálásuk megosztotta az amerikai rap-rajongókat, amely a Shakur vezette nyugati és a Wallace által dominált keleti parti részre bomlott. Shakur és Wallace gyakran sértegették egymást számaikban, a díjkiosztókon, koncerteken és minden lehetséges fórumon. A Shakur halálért felelőssé tett Wallace vetélytársa meggyilkolása után hat hónappal később szintén felderítetlen lövöldözés áldozata lett. A rendőrség egyelőre nem reagált a riporter állításaira.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!