Bojkottálja Amerika a háborúellenes Dixie Chickst

Vágólapra másolva!
Bojkottálják az amerikai rádiók a közönség egyik nagy kedvencét, az évek óta hihetetlenül sikeres countryénekes lánycsapat Dixie Chickst, miután Natalie Maines, a trió vezetője egy koncerten így nyilatkozott meg: "Őszintén szégyelljük magunkat, amiért az Egyesült Államok elnöke Texasból, vagyis ugyanabból az államból származik, mint mi."
Vágólapra másolva!

Forrás: EpaMárcius eleji londoni fellépésén meglehetősen élesen bírálta Bush politikáját Natalie Maines, a Dixie Chicks vezetője, hozzátéve, hogy szégyelli magát, amiért abból az államból származik, mint az elnök. Az esetnek meg is lett a következménye, a hazafias érzelmű rádiók azóta bojkottálják a lányok szerzeményeit. Sőt, több esetben is arról számolt be a sajtó, hogy a Bush mellett tüntetők rituálisan összetörték a Dixie Chicks lemezeit.

Az elszabaduló indulatokra és a csökkenő eladási számokra válaszul a lányok üzenetet helyeztek el honlapjukon, melyben szabadkoznak a kijelentés miatt, hozzátéve, hogy mint gyakorló anyák, szeretnének megbizonyosodni a felől, hogy a háború indítása előtt minden lehetséges eszközt kipróbáltak a helyzet békés megoldására. Natalie személyes megjegyzést is közölt az oldalon: "Mint amerikai állampolgár, sajnálatomat fejezem ki Bush elnöknek kijelentésem miatt. Azt gondolom, akárki is viseli ezt a tisztséget, a legnagyobb tisztelettel kell kezelnünk."

A Dixie Chicks Home című albuma az elmúlt két hét alatt a másodikról a hatodik helyre esett vissza az amerikai összesített lemezeladási listán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről