A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:55TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

Újabb csata Bob Marley hagyatékáért

Vágólapra másolva!
Bob Marley 1981-ben bekövetkezett halála óta folyik a harc a reggae királyának dalaiból származó bevételekből való részesedésért. Ezúttal Aston Barrett, Bob Marley egykori basszusgitárosa fordult bírósághoz a maga, és 1986-ban meggyilkolt dobos fivére, Carlton nevében.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Forrás: MTI

Aston Barrett, Bob Marley egykori basszusgitárosa bírósághoz fordult a legendás zenész egyes dalai utáni bevételekből való részesedést követelve a maga, és 1986-ban meggyilkolt dobos fivére, Carlton nevében.

Bob Marley végrendelet hátrahagyása nélkül halt meg 1981-ben, Miamiban. Berrett most Marley hat dalának szerzői jogait szeretné megszerezni, ezenfelül részesedést kér a zenész 1974-ben illetve, '75-ben felvett dalaiból származó bevételekből is. Marley ezekben az években adta ki legnépszerűbb albumait, amelyek ma is óriási példányszámban kelnek el világszerte.

1994-ben már született egy megállapodás a zenész hagyatékát illetően, miután Marley egykori csapata, a Wailers egyes tagjainak valamint az érintett lemeztársaságok képviselőinek nem sikerült megegyezniük a kérdésben.

Sikerkönyvek akciós áron a Fókusz Online-tól!http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/kategoria.html?kat.id=CA1148&tag=1

A számos helyszínen, többek között az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Jamaikában folyó peres eljárások lezárásaként hozott döntést a már akkor is érintett Aston Barett tudomásul vette, ezért a Universal-Island Records és a UMG Recordings elnevezésű lemezkiadók képviselői azzal a kérdéssel fordultak a bírósághoz, hogy tekintsék semmisnek Barett keresetét, ám az ennek ellenére is helyt adott a basszusgitáros felülvizsgálati kérelmének.

A tárgyalás időpontját egyelőre még nem tűzték ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!