A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A pszichológusok Jackson apját hibáztatják

Vágólapra másolva!
Az excentrikus, exhibicionista viselkedés és gyakran feltűnően infantilis, megdöbbentően gyermeteg magatartás nem jellemző a pedofil emberekre - állapították meg pszichológusok. Az erőszakos, zord atya jelenléte a sebezhető gyermekkorban ugyanakkor jelentősen torzította Jackson személyiségét.
Vágólapra másolva!

A Cincinnati Orvostudományi Egyetem egyik professzora, Michael Borack pszichiáter, úgy véli, hogy a Jackson nem felel meg a pedofil-prototípusnak. "Az ő viselkedése annyira excentrikus, hogy az nem jellemző az ilyesféle személyek esetében. A pedofil emberek nagy része teljesen normális felnőtt, akár szomszédunk is lehet, anélkül, hogy sejtenénk különleges vágyait vagy tudnánk abnormális szokásairól" - fejtegette a pedofília okait kutató Borack, írja a Plus.

Az Indianai Egyetem egyik kutatója, Richard Lawlord, úgy véli, hogy a popsztár esetében kimaradt egy fejlődési fázis, nem lett felnőtt az évek során és ahelyett, hogy harmincas-negyvenes emberekkel barátkozna, inkább a gyermekekkel érintkezik. Ők jobban megérik, azonos szinten vannak - állítja Lawlord. "Az ő pszichológiai fejlődése megállt egy ponton és nem tudjuk, miért. Jackson viselkedése igen infantilis és ez egyáltalán nem jellemző a pedofilok körében" - elmélkedett a tanár.

A legtöbb megkérdezett szakértő ugyanakkor egyetértett abban, hogy nincs "tipikus pedofil", mint ahogy nem lehet megállapítani azt sem, milyen egy "klasszikus heteroszexuális". Abban minden pszichológus egyetértett, hogy nem egészséges felnőttként egy ágyban aludni a gyermekkel - Jackson pedig saját bevallása szerint is megtette ezt, ráadásul nem csak közeli rokonaival vagy saját gyerekeivel.

A jellembéli torzulásokat több szakértő a kemény, szigorú apával magyarázza. "A tévében látott interjúk alapján azt figyeltem meg, hogy Jacksonnak egy erőszakos és diktatórikus természetű apja volt. A nagy család ellenére magányban nőtt fel és nem volt igazi gyerekkora" - tűnődött Borack professzor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!