Vágólapra másolva!
Michael Jacksont akár húsz év letöltendő börtönbüntetésre is ítélhetik, ha bebizonyosodik, hogy több ízben szexuálisan molesztált egy rákbeteg kisfiút. Egy legalább négy sztárügyvédből álló testület védi majd az egykori sztárt a pénteken, azaz ma kezdődő bírósági meghallgatásán.
Vágólapra másolva!

A kiskorú szexuális molesztálásával vádolt Michael Jackson minden bizonnyal ártatlannak vallja majd magát a pénteken, közép-európai idő szerint 17 óra 30 perckor kezdődő, egy hosszas bírósági procedúra kezdetét jelző bírósági meghallgatásán - adta hírül a Reuters.

A kaliforniai Santa Mariában tartott, 45 percesre tervezett meghallgatáson egy legalább négy ügyvédből álló "jogi testület" képviseli majd az énekes érdekeit. "Megállapodtunk Jackóval abban, hogy legalább négy ügyvédre lesz szükségünk ahhoz, hogy tisztázhassuk őt az ellene felhozott hamis vádak alól" - nyilatkozta Mark Gregaros, az énekes jogi képviselője, aki Ben Brafmant, a neves New York-i sztárügyvédet is bevonta az ügybe. Brafman többek között azzal szerzett hírnevet magának, hogy néhány évvel ezelőtt sikerült elérnie, hogy felmentsék P. Diddyt, a tiltott fegyverviseléssel és vesztegetéssel vádolt rappert.

Az ügyészség azzal vádolja a 45 éves énekest, hogy február-márciusban hét esetben szexuális zaklatást követett el egy akkor 13 éves, a periratokban John Doe-ként emlegetett fiúval szemben. Állítólag két esetben le is itatta a gyereket. A CNN amerikai hírtelevízió értesülései szerint Jackson önkielégítést is végzett a fiú jelenlétében. Ha a most 14 éves fiú a bíróság előtt megismétli vallomást, az egykori popsztárt akár húsz év letöltendő börtönbüntetésre is ítélhetik. Jackson első meghallgatása után Rodney Melville bíró dönt a tulajdonképpeni per kezdetének időpontjáról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről