A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Rod Stewart ontja a daloskönyveket

Vágólapra másolva!
Rod Stewart torokműtétje után alacsonyabb hangfekvéssel próbálkozott, és már szinte nem is gondolt új lemez kiadására, amikor jött a daloskönyv megjelentetésének ötlete. Az ígérte, a második lesz az utolsó, de tekintettel a válogatás kivételes sikerére, a rekedtes hangú énekes hamarosan piacra dobja a harmadik albumot is, amellyel koncertkörútra is indul majd.
Vágólapra másolva!

Az 59 éves, rekdetes hangú Rod Stewart két évvel ezelőtt, októberben jelentkezett az It Had To Be You... The Great American Songbook című lemezével, amelyen a rockkorszak előtti világ, az 1930-as, 40-es évek népszerű dalai hallhatók. Az album rendkívül sikeres lett, több mint kétmillió darabot adtak el belőle, s még mindig ott van a 200-as Billboard-lista 76. helyén, pedig 2000-ben még az is kétséges volt, hogy Rod folytathatja-e az éneklést.

Az énekes nemrég arról beszélt a Toronto Sun című lapnak, hogy torokműtétje után alacsonyabb hangfekvéssel próbálkozott, és már szinte nem is gondolt új lemez megjelentetésére, amikor jött ez az ötlet. Korábbi nyilatkozata szerint mindig is kedvelte ezeket az ősrégi dalokat, ezeken nőtt fel, de nem a Broadway-musical kliséi szerint akarta őket elénekelni. Bízott benne, hogy rajongói nem úgy tekintenek majd rá, mint a rock and roll árulójára, hiszen abba az életkorba lépett, amikor talán megbocsátják neki ezt az "egyszeri" kiruccanást.

A fogadtatást látva Rod 2003 októberében azonban újabb dalokat porolt le, és kiadta a daloskönyv második kötetét is, amelynek sikerült megismételnie az első válogatás sikerét. Az album közel kétmillió példányban kelt el.

Stewart ezt követően úgy nyilatkozott, hogy lezárult ez a zenei fejezet az életében és visszatér a rockhoz, ám a legújabb hírek szerint másképp döntött. Jön a harmadik daloskönyv, melyen olyan kortárs amerikai szerzők dalai is helyet kapnak, mint Stephen Sondheim és Carole King. Sőt, Rod Stewart a saját 11 tagú bandája mellett egy 10 fős nagyzenekar társaságában From Maggie May To The Great American Songbook címmel turnéra is indul. A programban a saját rock-klasszikusai mellett az andalító amerikai dalokat is előadja majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!