Nyolc évet kapott a francia rocksztár

Vágólapra másolva!
Nyolcévi szabadságvesztésre ítélte hétfőn a vilniusi bíróság az emberöléssel vádolt Bertrand Cantat francia rocksztárt, aki tavaly júliusban élettársa, Marie Trintignant színésznő halálát okozta egy családi verekedésben.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A Noir Désir francia alternatív rockzenekar 40 éves frontembere a vád szerint 2003. július 27-re virradó éjjel vilniusi szállodai szobájukban olyan erővel ütötte meg élettársát, hogy Marie Trintignant elesett, és fejsérülésétől kómába került. Többé nem is tért magához, négy nappal később meghalt. A halál okaként a boncolás agyödémát állapított meg. Az énekes és a színésznő egy évvel korábban ismerkedtek meg, és Marie édesanyja, Nadine Colette francia írónőről készülő filmjének forgatására érkeztek Litvániába. Marie a film társírója és főszereplője volt.

Az ügyész kilenc év elzárás kiszabását javasolta a vádlott fejére, arra hivatkozva, hogy Cantat a történtek idején "tettei súlyának és esetleges következményeinek teljes tudatában volt".

Vladimiras Serguejevas szerint a tragédia oka mindenekelőtt a féltékenység volt. Az ügyész hihetőnek nevezte a művész vallomásában szereplő verziót, mely szerint négyszer igen erősen megütötte Marie Trintignant-t, de nem akarta megölni, és őszintének ítélte megbánását is, ami a litván jogban enyhítő körülménynek számít. Cantat a március 22-i tárgyaláson bocsánatot kért a jelenlévő Trintignant családtól is. Ezzel szemben súlyosbító körülménynek tekintette Cantat alkoholfogyasztását. A védelem megpróbálta elérni, hogy az énekes tettét "vétlen gyilkosságnak" minősítsék, mert akkor megúszta volna négyévi börtönnel.

A bíróság elnökének indoklása szerint a vádlott bűnössége vitathatatlan, egyúttal elismerte, hogy Cantat nem akarta megölni párját. Cantat ügyvédje máris bejelentette: az énekes fellebbez az ítélet ellen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről