Gyilkossággal vádolják a francia rocksztárt

Vágólapra másolva!
Gyilkossággal vádolja a vilniusi ügyészség Bertrand Cantat francia rocksztárt, aki tavaly júliusban családi veszekedésben élettársa, Marie Trintignant színésznő halálát okozta.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A Trintignant család kérésére az ügyészség zárt tárgyalás elrendelését kérte a bíróságtól. A család ugyanis attól tart, hogy a perben nyilvánosságra kerülnek a pár magánéletének részletei, és Marie "már nem tud védekezni". A 40 esztendős énekes közölte, hogy elfogadja a bíróság döntését. A tárgyalás kaotikus jelenetekkel kezdődött, mert a rendőröknek kellett visszaszorítani az amúgy is zsúfolásig megtelt terembe betódulni akaró újságírókat.

A Noir Désir francia alternatív rockzenekar frontembere a vád szerint 2003. július 27-re virradó éjjel vilniusi szállodai szobájukban olyan erővel ütötte meg élettársát, hogy Marie Trintignant elesett, és fejsérülésétől kómába került. Többé nem is tért magához, négy nappal később meghalt. Negyvenegy éves volt. A boncolás szerint halálát agyödéma okozta. A pár Marie édesanyja, Nadine Trintignant Colette-ről készülő filmjének forgatására érkezett Litvániába.

Cantat-t a litván hatóságok azonnal őrizetbe vették, és bár egy ideig idegösszeomlással kórházban ápolták, azóta egy helyi börtönben tartották fogva, és nem adták ki a francia hatóságoknak. A litván törvények értelmében 5-15 évi börtönre ítélhetik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről