Újra együtt a Black Sabbath

Vágólapra másolva!
Eredeti felállásban lép fel a 2004-es Ozfest turnén a birminghami együttes, amelynek dobosa nemrég még vonakodott az újabb közös koncertektől.
Vágólapra másolva!
Forrás: ozzfest.com
Rob Halford a Judas Priestből és Ozzy a fesztivál sajtótájékoztatóján

Teljes lesz a Black Sabbath felállás, mert a dobos Bill Ward is ott lesz az idei Ozzfest turnén.

Korábban Ward nem akart együtt turnézni volt társaival, mert állítólag nem voltak megfelelők a körülmények. A zenekar ezért azt tervezte, Mike Bordin (ex-Faith No More) helyettesíti majd Wardot, aki végül meggondolta magát.

A Black Sabbath a Tony Iommi, Geezer Butler, Bill Ward, Ozzy Osbourne eredeti felállásban utoljára 1999-ben koncertezett az Ozzfesten. Két évvel később már Mike Bordin dobolt náluk, aki Ozzy szólókoncertjein is zenélt.

A dobosén kívül rövid ideig az együttes énekese, Ozzy Osbourne fellépése is bizonytalanná vált, amikor 2003 végén motorbalesetet szenvedett. Bár sérülései miatt európai turnéját - köztük a budapesti fellépését is - le kellett mondania, a legutóbbi információk szerint az Ozzfestet nem hagyja ki.

A fesztivált 1996 óta rendezik meg és eddig világszerte 3,8 millióan vettek rá belépőt, ami 146,5 millió dollárt hozott Black Sabbathnak konyhájára. 2003-ban Ozzyék utazó rockcirkuszához hasonló népszerűséget csak a Metallica Summer Sanitarium turné, a Lollapalooza koncertsorozat és a Kiss/Aerosmith rockpárosnak ért el.

Black Sabbath-linkekhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/012/851

A júliusban induló Ozzfest turnén a Judas Priest együttes is az eredeti felállás szerint lép majd színpadra és mások mellett a Slayert is meghallgathatják a rajongók.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről