Manu Chao új anyaggal kísérletezik

Vágólapra másolva!
Az énekes szeptember 23-án dob piacra egy könyvből és lemezből álló kiadványt. A szerkesztésben részt vett barátja, a Canard Enchainé francia szatirikus hetilap rajzolója, Wozniak is.
Vágólapra másolva!

Az énekes-dalszerző és a rajzoló művész együttműködésének gyümölcse lesz a kiadvány, melyben egy 48 oldalas füzet lapul majd a hat dalt tartalmazó CD mellett - írja a los40.com. A kis csomag jövő héten jelenik meg több európai országban, 6,5 eurós áron.

Akinek ez nem elég, és szereti annyira a Mano Negra egykori frontemberét, hogy 25 eurót is áldozzon rá, az jobban teszi, ha megvárja a novembert: akkor egy bővebb gyűjtemény jelenik majd meg. A második csomagban egy 132 oldalas, esztétikus album egészíti ki a CD-t. Várhatóan 23 dal lesz a korongon. A francia napilap, a Libération sztorija szerint Manu Chao egyik szomszédjánál vacsorázott éppen, mikor kiötlötték a közös csomag tervét.

Mostanában már Manu sem a régi, rebellis figura, pedig régebben volt elég baja a hatóságokkal, szabad életfelfogása, a könnyű drogok legalizálására tett kísérletei, globalizációellenes szónoklatai, szabadszájúsága, politikai megnyilvánulásai miatt. Dominikában például a Nyilvános Előadások Bizottságának javaslatára betiltották legutóbbi albumát, mivel a szövegekben gyakran megjelenik a kábítószer-fogyasztás motívuma.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről