A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az amerikai rádiók legjátszottabb dalai

Vágólapra másolva!
Minden idők legtöbbet játszott brit dala lett Amerikában Sir Paul McCartney klasszikusa, a Yesterday, amely eddig nyolcmilliószor hangzott fel az amerikai rádiókban. Az amerikai szerzeményekről nincs pontos adat.
Vágólapra másolva!

A BMI, az amerikai könnyűzenei szerzői jogdíjhivatal, amely a rádióktól és a tévéktől gyűjti be a jogdíjakat a lejátszott számok után, a londoni Dorchester hotelben rendezett nagyszabású gálán jelentette be a rekordot. Még azt is kiszámították, hogy a nyolcmillió Yesterday-bejátszás annyi, mintha az éppen negyven éve született dalt egyfolytában több mint 45 évig adnák.

A Yesterday tart még egy csúcsot - ez már a Guinness Rekordok Könyvéből derül ki: több mint háromezer előadó lemezfelvételén szerepel saját feldolgozásban, ami azt jelenti, hogy a Beatles-ballada minden idők legtöbbször feldolgozott szerzeménye.

Az amerikai rádiók népszerűségi listáján az élmezőnyben van még John Lennon Imagine-je, amelyet ötmilliószor adtak le, és az eredetileg Marilyn Monroe emlékére írt, majd a néhai Diana hercegnő emlékére átírt Candle in the Wind Sir Elton Johntól, négymillió bejátszással.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!