Band Aid, kicserélt arcokkal

Vágólapra másolva!
A Live Aid segélykoncert közelgő huszadik évfordulójára készülő DVD heteken belül a boltokban lesz, és a jelek szerint újra felveszik mai előadókkal a Do They Know It's Christmas? című, 1984-ben kiadott lemezt, amelynek bevételéből annak idején a Band Aid alapítvány szintén az éhezők millióit támogatta.
Vágólapra másolva!

A világsikert arató Do They Know It's Christmas új változatának elkészítéséhez már felkérték többek között a Coldplay együttest, de a brit csapat tagjai még nem mondtak egyértelműen igent. A banda szóvivője szerint a Coldplay - a többi felkért zenészhez, zenekarhoz hasonlóan - egyelőre várja a fejleményeket. A Sun című brit bulvárlap értesülése szerint a lemezfelvételhez meghívták a keményebb rockot játszó The Darkness és a poposabb vonalat képviselő Travis együttest is. Más értesülések szerint a lemezfelvételbe bevonják a hírek szerint Robbie Williamst, Noel Gallaghert, Jameliát és Dido popénekesnőt is.

Midge Ure, a szuperkoncert után nem sokkal feloszlott Ultravox egykori énekese, aki annak idején Bob Geldoffal együtt segítette az eredeti Live Aid szervezését, azt nyilatkozta: valami "egészen biztosan" megkezdődött. Egyébként ezt erősítette meg a Travis együttes frontembere, Fran Healy is, mondván: Ure megkereste őket a felvétel ügyében. Még ők sem döntöttek, de Frannek határozottan tetszik a "fantasztikus" ötlet.

Amennyiben lesz új felvétel, a szakemberek szerint jó esély van arra, hogy ez is listavezető legyen, akárcsak az eredeti dal 1984-ben. Azt egyelőre csak találgatni lehet, hogy lesz-e segélykoncert a két évtizeddel korábbi óriásbuli mintájára. Ha terveznek ilyet, akkor az előkészületekhez hamarosan hozzá kell látni, tekintettel a menő énekesek és együttesek elfoglaltságára.

A húsz évvel ezelőtti esemény felülmúlhatatlannak látszik, de lehet, hogy a rockzenészek és a koncertszervezők megkísérlik a lehetetlent. Az éhező afrikaiak számára egy ilyen koncert most sem oldaná meg a bajokat, legfeljebb enyhítene valamit szenvedéseiken.

Ami az 1985-ös londoni és philadelphiai koncertek Live Aid videóját illeti, a felvételt 19 éven át lepte a por. A koncertet rögzítő négy képlemez megjelentetésére a Warner Vision International vállalkozott. A felfrissített anyag különlegessége a Food, Trucks and Rock and Roll című nyolcnyelvű dokumentum-összeállítás, és a DVD-n láthatók lesznek a világ más részein rendezett jótékonysági koncertek felvételei. A bevételt ezúttal is az éhezőknek juttatják el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről