Megbüntették a mexikói Király Lindát

Vágólapra másolva!
Guadalupe Madrigal énekesnő belátta, hogy hibásan adta elő országa himnuszát egy mexikói bajnoki futballmérkőzés előtt, így elfogadta a büntetést is. A helyi, tíz napra átszámított minimálbért - 40 dollárt - kell kifizetnie.
Vágólapra másolva!

Az énekesnőt a Club Guadalajara szerződtette, hogy a Monterrey elleni mérkőzés előtt elénekelje a nemzeti himnuszt - írja a Reuters és a mx.news. Az október 30-i összecsapás sokak számára a zenei produkció miatt is emlékezetes maradt, ugyanis Madrigal összetévesztette, felcserélte a himnusz sorait. A kínos esemény után a művésznő elismerte felelősségét, bocsánatot kért hibája miatt, és belátta, hogy ezrek által látott-hallott közszereplőként, énekesnőként különösen fontos, mit és hogyan mond. Azt is hozzátette, hogy semmiképp nem volt szándékos a torzítás.

Az önkormányzatnak mégis lépnie kellett, a nemzeti lobogó, himnusz és címer használatáról szóló mexikói törvényre való hivatkozással, így a hibázó hölgyet 10 napi minimálbér kifizetésére, körülbelül 40 dollárra, azaz 8 ezer forintra büntette. Ez Guadalajarában sem egy túl komoly összeg, ugyanis a döntéshozó figyelembe vették a művésznő (ezek szerint nem túl rózsás) anyagi helyzetét is, de hangsúlyozták a nemzeti szimbólumok iránti tisztelet fontosságát is. Ennek huszonötszörösét, 250 napnyi minimálbérnek megfelelő összeget is fizethetett volna a feledékeny előadóművész. Az énekesnővel már nem foglalkoznak többet a hatóságok, ügyét félig lezártnak tekintik, de a klub és a nemzeti szövetség illetékeseit is kikérdezik.

Mint ismeretes, a 2003-as Kelet-Nyugat Kosárlabdagálán Király Linda nem tudta a Himnusz szövegét, belesült. Így hiába a dekoratív külső, a képzett, szép hang, sokan az amerikai-magyar énekesnőről csak ezt jegyezték meg, így vélhetően több évnek kell eltelnie, hogy feledésbe merüljön a kellemetlen ügy. Linda az [origo] társalgójában megvallotta, hogy újra elénekelné a himnuszt, "de nem olyan körülmények között". Ő úgy érzi, hogy nem történt nagyobb baj: "Akik ismernek engem, tudják nagyon jól, hogy először is ember vagyok, hibázhatok, de egyébként nem befolyásolta egyáltalán a megítélésemet" - zárta le a témát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről