A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

"Nesze, hülye paraszt!"

Vágólapra másolva!
A tavalyi év egyik legszélsőségesebb megítélésű magyar lemeze kétségtelenül Sickratman Buzi-e vagy? című albuma volt. Most a volt Bëlga-tag egy kevésbé provokatívnak számító dalához készült videoklip, amely meg is tekinthető az [origo]-n.
Vágólapra másolva!

A szám címe nem éppen ezt sugallja ugyan, de a Nesze, hülye paraszt! Paizs Miklós alias Sickratman munkásságának abba a szegmensébe tartozik, amely nem kavar botrányokat, vagy legalábbis nem érint kényes témákat.

Mert amíg a Balra át! című szám miatt még rendőrségi vizsgálat is indult a művész ellen, és a vallási tabukat vagy éppen a magyar nép szenvedéstörténetét taglaló egyéb szövegeket sem csak az újságok zenei rovatai tárgyalták, addig a Nesze, hülye paraszt! inkább csak a popbiznisz vitriolos kritikája.

A viselkedésében és megjelenésében is antisztár Sickratman sajátos szemszögből és alaposan leegyszerűsítve jeleníti meg a hiphop-sztárok, illetve a rajongók viszonyát, de megsértődni egyik oldalnak sincs oka.

Paizs Miklós - aki egyébként a Korai Örömnek is tagja - az első lemez után lépett ki a Bëlgából, személyes okok miatt, de egyes vélemények szerint a távozáshoz az is hozzájárult, hogy számára már túl slágeres volt az együttes új irányvonala. A Bëlga volt tagjai viszont pont hogy túl radikálisnak találták Sickratman szövegeit, így elkerülhetetlen volt a válás.

A dalhoz készült klip a puritán hangzásnak megfelelően egyszerű, és megtekintése után lehet vitatkozni, hogy vajon Paizsnak az ilyen, ártalmatlanabb témákkal kellene többet foglalkoznia vagy inkább továbbra is a közvéleményt érzékenyebben érintő kérdésekhez nyúljon hozzá a maga kissé nyers módján.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!