Durcásak a ledagizott zenészek

Vágólapra másolva!
A brit Top of the Pops műsor alatt a Magic Numbers zenekar felállt és kivonult a forgatásról, mikor a show házigazdája szerintük ledagizta őket. A műsorvezető sűrű bocsánatkérések közepette magyarázza a félreértést, de a zenekar nem békél.
Vágólapra másolva!

Azt még elviselték, hogy Harry Potter cimboráinak nevezték őket, de még azt is tolerálták, mikor báránybőr papucshoz hasonlították a zenekar tagjait. Legutóbb azonban kivonulással tüntettek a Top of the Pops műsorában, mikor az est házigazdája, Richard Bacon a következő viccel állt elő: "Mit kapsz, ha két fivért és nővért teszel egy bandába? A tehetség nagydarab olvasztótégelyét."

A két pár testvérből álló zenekar elnézést kért rajongóiktól, akik nem láthatták új számuk tervezett bemutatóját, ugyanakkor nem bánják, hogy tüntetőleg léptek fel a műsorvezető gúnyolódása ellen, és kitartanak álláspontjuk mellett. "Ez egy fontos nap volt nekünk, és különleges kellet volna, hogy legyen. Nem könnyen szántuk rá magunkat erre a döntésre, de kiállunk mellette" - nyilatkozta a négyes.

A műsort sugárzó BBC szóvivője szerint Bacon nem arra akart utalni, hogy a bandatagok kövérek lennének, a "nagydarab" csupán egy szófordulat volt a zenekar státusára. A showman, miután rájött, hogy megsértette a zenészeket, utánuk ment az öltözőbe, hogy bocsánatot kérjen, de a zenekar menedzsmentje nem engedte hozzájuk.

A Magic Numbers egyébként az utóbbi idők sikertörténete Angliában. Egyszerűek, szerények, rajongótáboruk mégis rohamosan gyarapszik. "Úgy hiszem, szeretik az emberek, hogy természetesek vagyunk. Sokkal jobban tudnak azonosulni velünk az emberek, mint egy teljesen megcsinált zenekarral" - véli az énekes-gitáros Rome Stoddard. Telt házas koncertek és egy sikeres debütáló album után a csapat mindjárt ott van a Mercury-díj esélyeseinek listájában, melynek eredményét szeptember 6-án hozzák majd nyilvánosságra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!