Már csak egy Mamas and Papas tag él

Vágólapra másolva!
66 évesen meghalt Denny Doherty, a hatvanas évek rendkívül sikeres amerikai hippi zenekara, a The Mamas and The Papas tagja. A négytagú együttesből ketten már korábban meghaltak, így a klasszikus felállásból csak Michelle Phillips van életben.
Vágólapra másolva!


A leginkább a California Dreamin' című örökzöldről ismert The Mamas and The Papas tagjának halálát Doherty húga közölte a sajtóval, és eszerint a zenész a kanadai Mississauga nevű városban hunyt el, rövid betegeskedés után.

A zenekar 1966-ban vált ismertté, rögtön a már említett California Dreamin' világsikerének köszönhetően, és onnantól kezdve két éven át a legnépszerűbb amerikai együttesek közé tartozott. A The Mamas and Papas volt egyébként az egyik első olyan zenekar, melyben egyaránt szerepeltek férfiak és nők is, hiszen addig főként férfiak vagy csak nők alkották az együtteseket, itt viszont a kanadai Doherty mellett John Phillips és felesége, Michelle, továbbá egy másik énekesnő, Mama Cass Elliot is tagja volt a zenekarnak.

Az együttes további slágerekkel is szerepelt a listákon, közülük a Monday, Monday No. 1 is lett Amerikában, de a Dedicated To The One I Love és a Creeque Alley című dalok is nemzetközi sikernek bizonyultak. A The Mamas and The Papas folk-rockos ízű dalait a négy énekes rendkívül dallamos és tökéletesen egymáshoz illesztett énekharmóniái tették egyedivé, ám a siker nagyon rövid ideig tartott, köszönhetően Doherty és Michelle Phillips titkos viszonyának, melynek kiderülte után Michelle elhagyta a zenekart. Rövid idő után visszatért, ám ekkorra a tagok kapcsolata egyre jobban megromlott, és a rendkívül képzett hangú Cass Elliot kilépett, hogy szólókarrierbe kezdjen, ami 1968 nyarán az együttes feloszlását is jelentette.

Doherty a feloszlás után sokáig küzdött alkoholproblémákkal, csak nagyon ritkán jelentetett meg lemezeket, és a The Mamas and The Papas különböző felállású nosztalgiaturnéin is részt vett. A klasszikus felállás újraegyesülése azonban már 1974-ben lehetetlenné vált, amikor is Cass Elliot szívrohamban, 30 éves korában meghalt Londonban. Ezt John Phillips halála követte 2001-ben, majd most Doherty is követte őket, hogy Michelle Phillips maradjon az együttes egyedüli élő, alapító tagja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről