Újra összeáll a Rage Against The Machine

Vágólapra másolva!
Ha csak egy fellépés erejéig is, de hét év után újra összeáll a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb amerikai rockzenekara.
Vágólapra másolva!


A harcos baloldaliságáról híres együttes a Los Angeles Times értesülése szerint a kaliforniai Coachella fesztiválon lép majd föl április végén. A Coachella Valley Music and Arts Festival az egyik legtekintélyesebb amerikai rockfesztivál, tavaly például a Tool, a Depeche Mode, a Franz Ferdinand és az első fesztiválfellépését produkáló Madonna voltak a kétnapos esemény húzónevei.

A zenéjében rap, funk, rock és metál elemeket vegyítő Rage Against The Machine a kilencvenes években a világ egyik legnépszerűbb rockegyüttese volt, két lemeze (Evil Empire, The Battle Of Los Angeles) is vezette az amerikai lemezeladási listát. Bár albumait a Sony birodalomba tartozó kiadónál jelentette meg, az együttes szövegeiben kérlelhetetlenül támadta a kapitalizmust, egyik klipjének forgatásakor pedig még a Wall Street-i tőzsde is becsukta kapuit, mikor tömegek gyűltek össze az épület előtt az együttes rögtönzött fellépése hírére.

Az együttes frontembere, Zack De La Rocha 2000-ben összeveszett a másik három taggal, és kilépésével a Rage Against The Machine megszűnt, és a többiek (Tom Morello, Brad Wilk, Tim Commerford) a Soundgarden volt énekesével, Chris Cornell-lel alapítottak új együttest. Ez lett az Audioslave, amely eddig három albumot jelentetett meg, többnyire sikerrel, bár az együttes népszerűsége meg sem közelíti az elődzenekarét.

Mivel Cornell manapság inkább a szólókarrierjét építgeti, nem meglepő, hogy a másik három tag kibékült De La Rochával, és újra együtt állnak majd színpadra április végén, és a Billboard meg nem nevezett forrásai szerint egy további turné sem kizárt. A Coachellán egyébként a hírek szerint Björk és a Red Hot Chili Peppers is felép majd, a fellépők hivatalos listáját pedig a héten teszik majd közzé a szervezők.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről