A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Feloszlik a Simply Red

Vágólapra másolva!
A Simply Red 25 év után befejezi a közös zenélést. A frontember Mick Hucknall a napokban adott interjújában nyilatkozott erről, szerinte ez a negyed évszázad bőven elég volt számukra. A zenekar végleges búcsút a 2009-re betervezett világ körüli turnéjuk után kíván inteni a rajongóknak.
Vágólapra másolva!

A Simply Red Mick Hucknall tervei szerint hamarosan bejezi a közös munkát.

Huszonöt év a színpadon elég volt számukra, legalábbis énekesük így látja. Hucknall a napokban adott interjújában beszélt erről először, ahol azt is elárulta, hogy már lemezt nem készítenek zenekarával, a 2009-re datált világ körüli turnéjuk pedig egyben a Simply Red búcsúja lesz a nagyközönségtől. Utána saját dolgaival szeretne foglalkozni.

"Egyszer véget ér a Simply Red is. Eldöntöttem, hogy 25 év pont elég volt, úgyhogy azt tervezem, hogy a 2009-es turnénk lesz a Simply Red utolsó koncertturnéja" - nyilatkozta a Radio Goldnak.

"Nemrég készítettem egy lemezt a neves blues- R&B-zenész, Bobby Bland emlékére. Ez egy szólóproject-féle, amit mondhatom, hogy nagyon élveztem, és pont eközben jöttem rá, hogy eljött az ideje, hogy a Simply Red-történetet befejezzük, a Stay pedig az utolsó lemezünknek marad. A múlt hónapban megjelentett kislemezünk, a The World And You Tonight lesz a legutolsó maximegjelenésünk. Úgy érzem, ez a helyes és jó döntés."

"Nem akkora nagy ügy, de már nem tudok zeneileg váltani a Simply Red neve alatt, és a Stay album második fele meg már nagyban el is tér a teljes lemezanyagtól, és pont ezt az irányt szeretném jobban felfedezni. Szeretnék többet foglalkozni az R&B-vel és a '60-as évek zenéivel, és ezek hatására valami nagyon újat alkotni. Nagy kihívás, de már a Simply Red neve alatt nem folytathatom. Így 2010-től már a saját nevem alatt kívánok dolgozni. Azt hiszem, 25 év mindenkinek elég lenne, és jobb így lezárni a történetet" - fűzte hozzá Hucknall.

Az énekes döntésének hátterében a szakmai okokon kívül persze magánéleti események is lehetnek, hiszen alig pár hónapja, júniusban édesapa lett. Barátnője, Gabrielle Wesberry adott életet első közös lánygyermeküknek, Romy True-nak. Ezzel Hucknall nagy nőcsábász korszaka is vélhetően lezárult. Az énekes több ismert modellel járt korábban együtt, így Helena Christensennel, vagy olyan neves színésznőkkel, mint Tracy Shaw vagy Catherina Zeta Jones.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!