Hallgasd meg Bartók Eszter második nagylemezét!

Vágólapra másolva!
Bartók Eszter második lemeze az Indigo címet kapta. Eszter barátságról, útkeresésről, belső tisztaságról, szerelemről énekel sajátos zenei nyelvén. Hallgasd meg a lemezt vasárnaptól az [origo]-n!
Vágólapra másolva!

Bartók Esztert a Megasztár második évadjában ismerte meg a magyar közönség, és hamar meg is kedvelte a természetesnek és szerénynek mutatkozó énekesnőt, aki ráadásul a műsorban ismerte meg későbbi párját a győztes, Molnár Ferenc Caramel személyében.

Bár kicsit talán sokak számára háttérbe szorulhatott Eszter, mint énekesnő, hiszen a média is inkább azt a képet sugallta, hogy ő Caramel párja, de ettől nem hagyta zavartatni magát, és tavaly áprilisban meg is jelent Beszállókártya címmel első nagylemeze, amely egészen a MAHASZ lemezlista második helyéig jutott, és csak Zámbó Jimmy posztumusz remixalbuma tudta távol tartani a csúcspozíciótól.

Eszter - aki egyébként gyakran lép fel Caramellel is - most jelentette meg második albumát, mely az Indigo címet kapta. Ezen a debütáló lemezéhez hasonlóan most is műfaji határokat feszeget és stílusosan válogatja össze a különböző zenei elemeket. Az albumon szereplő számok ugyanis egyenként beilleszthetők a soul, a blues, az R&B vagy a jazz műfajába.

Ahogy már megszokhattuk a zeneszerző-énekesnőtől a sekélyes slágerszövegektől elütő mondanivaló ellenére a dalok dinamikus, lendületes tempója változatos egységet alkot, amelyben hemzsegnek a kreatív zenei megoldások, és az ügyes hangszerelési ötletek, melyek elsősorban magát Esztert dicsérik.

Az Üvegvilág című albumkezdő számából klip is készült, amely Eszter ötletei alapján tökéletesen tükrözi a dal mondanivalóját. A zeneszám ugyanis a pillanat törékenységéről, és annak emlékeinkben való megőrzéséről szól. A dal elején ezt a pillanatot Eszter stílusosan cselló megszólaltatásával hangszerelte.

Bár a szerzői ötletek az énekesnőé, természetesen más zenészek is közreműködtek ezek megvalósításában: a Repülnek a gondok című számban Pribojszki Mátyás szájharmonikázik, a Love affair címet viselő dalt pedig Eszter bátyjával, Bartók Zsolttal együtt játszotta fel. A dal a kettejük által alapított Clips zenekar szerzeménye. Zsolt nemcsak zenészként, de szövegíróként is hozzátett Eszter második albumához: az első lemez sikerszámának, a Félhomály-nak az angol nyelvű átdolgozását szerezte, amely ráadásként szerepel a legfrissebb korongon.

A vendég előadók közül mindenképp említést érdemel a Fekete-Kovács Kornél által vezetett Modern Art Orchestra. Eszter a Beszállókártya című lemez készítésekor is nagy sikerrel dolgozott együtt a zenekarral, így az Indigo a kialakult jó munkakapcsolat folytatása lett, annyi különbséggel, hogy a Big Bandre hangszerelt dal most magyarul hangzik el és szövegében is megidézi a műfaj aranykorát.

Eszter Indigo című második szerzői lemeze tehát rendkívül kifinomult zenei megoldásokat, szövegvilágában pedig letisztult érzelemi világot sejtet. Zenei és szövegi mondanivalójával számos meglepetést és hangulatot tartogat az album mindazok számára, akik egy tiszta és őszinte órát szeretnének eltölteni mozgalmas hétköznapjaikban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!