Belengette Alföldi kirúgását a kormány

Vágólapra másolva!
A színházi évad befejezéséig maradhat Alföldi Róbert a Nemzeti igazgatói székében - utalt erre a hétfői parlamenti ülésen Halász János, a nemzeti erőforrás minisztériumának politikai államtitkára. Halász Novák Előd jobbikos képviselő kérdésére válaszolva azt mondta: "A kulcskérdés az, hogy ki készíti elő a következő évadot".
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Színház igazgatóját korábban többször bíráló Novák Előd jobbikos képviselő hétfői felszólalásában azt kérdezte gúnyolódva a nemzeti erőforrás miniszterétől, hogy mikor kap állami kitüntetést a Nemzeti igazgatója. Halász János államtitkár azt válaszolta Novák felszólalására: a kormány is úgy látja, hogy sok embert sértett a Nemzeti Színház vezetése, és nem áll szándékukban kitüntetni az igazgatót. Ismét türelemre intette Novák Elődöt, majd úgy fogalmazott: "A színházi évadnak júniusban lesz vége. A kulcskérdés az, hogy ki készíti elő a következő évadot."

A Nemzeti Színház igazgatójának megbízatása 2013-ban jár le. A Jobbik amiatt követeli Alföldi Róbert leváltását, mert az igazgató bérbe adta volna a román nagykövetségnek a Nemzeti színháztermét, hogy ott emlékezzenek meg Románia december 1-jei nemzeti ünnepéről, amely egyben Erdély elcsatolásának napja is.

Pörzse Sándor, Jobbik képviselője november 22-én Alföldi Róbert leváltását követelve fordult a kormányhoz. Akkor a kormány nevében nyilatkozó Halász János politikai államtitkár azt a választ adta, "mindennek eljön az ideje". A Jobbik november 30-án tüntetést szervezett a Nemzeti Színház elé, ahol Alföldi Róbert leváltását követelték. A múlt héten a Hírextra pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt közölte, Vidnyánszky Attila, a debreceni Csokonai Színház igazgatója lehet Alföldi utódja, az igazgatóváltás időpontjáról azonban még folyik a vita.

Vidnyánszky Attila lapunknak adott interjújában elismerte, hogy informális keretek között már régóta beszélgetnek arról, hogy ő lehetne a Nemzeti igazgatója.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!