Németeket faggatott David Lynch csapata egy hónapon át

Vágólapra másolva!
A team 27 napig német ételeket evett - mondta David Lynch filmrendező az Interview Project Germany nevű websorozat forgatásáról. A rendező fia webes videóprojektje fölött bábáskodott, amelyben a forgatócsoport 50 olyan embert mutat be, akikbe véletlenül botlottak Németország utcáin.
Vágólapra másolva!

"Mindenkinek van egy története" - ebből indult ki David Lynch szerint az a minivideókat tartalmaz webes sorozat, amelyet hétköznapi németekről készített a rendező 28 éves fia és annak barátja a Lynch-papa hathatós közreműködésével. A team márciusban körbeutazta Németországot, miközben olyan egyszerű kérdéseket tett fel a járókelőknek, mint hogy "Mi akart lenni gyerekkorában?" vagy "Megbánt-e valamit életében?" Az eredmény a nagyszerű Lynch-i felvezetővel kezdődő (lásd videó) Interview Project Germanyoldalon látható.

Az öltönyös-csokornyakkendős David Lynch a videóban hasonló stílusban szól a nézőkhöz, ahogy a Twin Peaks-ben beszélt a nagyothalló Gordon Cole ügynök szerepében. Kérdéseket tesz fel magának, majd meg is válaszolja: elmondja, hogy a team 27 napig volt úton Németországban, ahol mindenféle terv nélkül haladtak előre, és 50 olyan emberrel készítettek interjút, aki véletlenszerűen az útjukba akadt. Lynch azt is elárulta, hogy a forgatócsoport az utazás során hagyományos német ételeket evett. A videó végén egy rettenetes akcentusú danke schönnelbúcsúzik.

Az oldalon 3-5 perces miniportrékat lehet látni, amelyeket folyamatosan töltenek fel a honlapra. A videók elején David Lynch egyetlen mondatot mond a filmben látható emberről, mint például: "Ma Glennel találkozunk. Glenn imád motorozni." Amellett, hogy valamennyi epizód szereplőjét ő mutatja be, Lynch tanácsadóként vett részt a tervezésben és végigkísérte a munkát. "A fiam, Austin és a barátja, Jason kerestek meg, hogy nem akarnék-e részt venni a projektben. Igent mondtam, mert úgy éreztem, hogy nagyszerű ötlet" - magyarázta motivációit.

A német webes sorozat előzménye egy 2009-es projekt volt, ahol az Egyesült Államokban készített Austin Lynch és Jason S. minifilmeket ugyanilyen roadmovie-stílusban, és aminek a címe IP USA volt. Akkor hetven nap állt a készítők rendelkezésére, a sorozat 121 miniepizódból áll, és ugyanúgy David Lynch szárnyai alatt készült.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!