A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem kapott engedélyt, nem nyit ki a Park

Vágólapra másolva!
Nem kapott engedélyt, ezért nem nyit ki a Rákóczi híd pesti hídfőjéhez tervezett Park. A szórakozóhely közleménye szerint a szakhatósági engedélyek rendelkezésükre álltak, de a ferencvárosi jegyzői hivatal mégsem adta ki a nyitáshoz szükséges engedélyt.
Vágólapra másolva!

Nem kapta meg az engedélyt, ezért nem nyit ki a Park csütörtök este - közölte a szórakozóhely vezetősége csütörtökön. A Rákóczi híd pesti hídfőjéhez tervezett szórakozóhely korábban azzal hirdette a nyitóbuliját, hogy DJ Richard Dorfmeister lesz az est sztárvendége.

A szórakozóhely közleménye szerint a főváros tulajdonában lévő, a ferencvárosi Soroksári út közlekedési csomópontjában, a Rákóczi híd mellett hetek óta épülő szórakozóhely megnyitóját az utolsó pillanatban, a szervezők számára ismeretlen okok miatt megakadályozta a Ferencvárosi Önkormányzat jegyzői hivatala.

Forrás: Budapestpark
A Park tervrajza

A Park szerint "dr. Nagy Hajnalka az utolsó pillanatban, a nyitás napján sem adta ki a zenés-táncos rendezvények tartására vonatkozó engedélyt a Park üzemeltetői számára, holott az engedély kiadásának feltételei, a szükséges szakhatósági engedélyek rendelkezésre álltak, az engedély kiadásának határideje pedig április 27-én lejárt." Az engedély hiányában a Park szervezői úgy döntöttek, hogy a Parkot nem nyitják ki. A Nagyszínpad hazai és nemzetközi koncertjeit pedig egyelőre lemondják. A közlemény szerint a Park nyitásra kész, Richard Dorfmeister már Budapestre érkezett, a szerdai hangpróbán pedig a környezet zajhatár-mérése is sikeres volt, minden érték a határérték alatt volt.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Április közepén kerültek helyükre a konténerek

A nyitó-hétvégére a működési engedély és valamennyi hatósági engedély birtokában a Park területén lévő két kis helyszínt, a zártkörű Hoppá klubot, valamint az underground és az elektronikus zenei műfajok fedett helyszínét, a Pop-Art Electronic-ot nyitják csak meg a közönség számára, ahova a látogatók csak limitált létszámban, maximum 1000 főig, érkezési sorrendben kerülnek beengedésre. A nyitó-hétvége Nagyszínpadi koncertjeire megvásárolt jegyek a kisebb helyszínekre is érvényesek lesznek csütörtökön, vagy a Park jegypénztárában 15 napon belül visszaválthatók.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!