Vágólapra másolva!
Jaz Coleman közös turné helyett beszólt a Cultnak és a Missionnek, aztán eltűnt. Zenésztársai aggódnak érte és bocsánatot kérnek.
Vágólapra másolva!

A Killing Joke a Cult és a Mission társaságában turnézna szeptembertől, ám a koncerteket kisebb helyszínekre helyezték át, majd a Killing Joke le is mondta a részvételt. Illetve nem lehet tudni, hogy pontosan mi történt. A zenekar Facebook-oldalán megjelent egy üzenet, amit többek szerint Jaz Coleman, az 52 éves énekes írt. Eszerint nincs értelme annak, hogy akkora helyeken játsszanak ilyen közös turnén, amelyeket a zenekar egymaga is megtölt - arról nem is beszélve, hogy csak azért mentek bele az egészbe, hogy lemossák a színpadról Missiont és a Cultot. Utóbbi zenekar különösen szar, mármint nemcsak a dalaik, mind; hanem az is, hogy 200 dollárt (kb. 46 ezer HUF) szednek a rajongóktól azért, hogy odamehessenek hozzájuk egy Meet & Great semmitmondó dumálgatásra. A Facebook-üzenetet később törölték (elolvasható még itt), és felmerült, hogy valójában nem is Jaz Coleman írta, hanem egy rajongó.

Az énekes ezután fogta magát és eltűnt - derült ki szintén a Facebookról, a zenésztársai által írt üzenetből. Jaz Colemanről egyikük sem tudja, merre lehet, nem lépett velük kapcsolatba és aggódnak érte. Emellett, bár láthatóan nem tudják bizonyosan, hogy Coleman írta-e a sértegető üzenetet, bocsánatot kérnek a Culttól, a Missiontől és minden rajongótól; továbbra is szeretnék megtartani a koncerteket, amelyekről - hangsúlyozzák - közös döntés született, minden tag egyetértésével. (A Killing Joke-ról legutóbb itt írtunk, 2011 legjobb metálszámait soroló cikkünkben; 2010-es budapesti koncertjükről itt olvasható beszámolónk; interjút is készítettünk Jaz Colemannel.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!