2013 ígérete Bécsben

Haim
Vágólapra másolva!
Ősszel már a budapesti koncertkínálat (Fallulah, Bonobo, Unknown Mortal Orchestra) is kezd alakulni, de sokaknak azonban marad Bécs, ahol még a BBC Sound of 2013 győztese, a Haim is két egymást követő nap ad majd koncertet júliusban.
Vágólapra másolva!

A Haim nővérek (Alana, Danielle, Este) és dobosuk (Dash Hutton) július 9-én ugyan még előzenekarként fognak melegíteni Rihanna előtt a Stadthallében, egy nappal később azonban már ők lesznek a főprodukció a WUK-ban. A belső udvarral rendelkező régi gyárépületnek amúgy nem lesz könnyű dolga aznap, hiszen kicsivel arrébb az Arenában a kilencvenes évek két meghatározó zenekara, a Smashing Pumpkins és a Bush lép majd fel. A WUK-nak sem kell azonban nagyon szégyenkeznie, hiszen idén koncertezik még náluk Kurt Vile és a Deerhunter is, akiknek új albumait is szerettük.

Haim Forrás: Haim Facebook

A Haim zenéjében leginkább a folk és az R&B keveredik, erősen kihallható hatásként főleg a Fleetwood Macet szokták emlegetni, de modern megszólalásuk miatt előfordult, hogy a Destiny’s Child is előkerült a róluk szóló kritikákban. És, hogy ez az egyveleg mennyire működik jól, annak jeléül ott vannak a BBC Sound of 2013 és a Blog Sound of 2013 díjak.

Igazán érdekes akkor lenne a kaliforniai Haim koncertje, ha az eddig csak kislemezeket és EP-ket kiadó zenekar, addigra megjelentetné a Danielle Haim által februárban nyár elejére beígért első teljes albumát is, így az elsők között tapasztalhatnánk meg, hogyan is szól élőben a lemez, amiről eddig még nem sok információ tudható.

Helyszín: WUK, Bécs

Időpont: 2013. július 10., 20:00

Belépő: 18 € (Jelenlegi árfolyamon 5200 HuF)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!