Flo Rida lézerrel győzi le a zenetanulást

The Beamz lézeres zenélő játék
Vágólapra másolva!
A Beamz nevű kütyü gyártója összeállt a slágerrapper Flo Ridával. Széles körben kiröhögött reklámjukban azt állítják: bárki sztár lehet úgy, hogy lézerek bizgerálásával előre felvett hangokat játszik rá egy előre felvett alapra. Végre nem kell tízezer dollárt költeni zenetanulásra - sőt, egyáltalán, semmi előképzettség, tapasztalat nem kell a zenéléshez!
Vágólapra másolva!

Valójában persze a Beamz egy aranyos és - hiszen lézer van benne! - látványos kütyü lenne, játék és semmiképpen nem "zenecsináló eszköz". Az alábbi reklám szerint azonban mindenki sztár lehet vele, életkorától és tetszőleges zenei tapasztalatától függetlenül; már első alkalommal is pompásan és roppant kreatívan lehet vele zenélni; végre nem kell horribilis összegeket költeni a frusztráló zenetanulásra - továbbá ez "az interaktív zene jövője". A két perc arra azért nem elég, hogy kiderüljön, pontosan mi is ez, de a honlapon azért fent van. A kütyühöz adott, vagy külön megvásárolt számok alapja felvételről megy, és mindegyikhez hozzá van rendelve 12 hangminta: hangszerek hangja, scratch, hangeffektek, ilyesmik. Ezek között egy gombbal lehet választani, és a lézerfény megszakításával lehet elindítani az adott hangmintát. Mindez 200 dollárba kerül, vagy 250-be, ha 30 napos kipróbálási időt akarunk, plusz postaköltség (45 és 57 ezer HUF). A honlapon rendelhető.

A Beamz egyébként már régebb óta létezik, csak most figyelt fel rá a szélesebb közönség, amikor összeálltak Flo Ridával, a rettentő sikeres rapperrel. A videót persze egyöntetű gúnyolódás fogadta a zenei sajtóban, illetve a kommentelők között. Deadmau5 Twitterén számos posztot szentelt a témának: szomorkodott, hogy ezek szerint akkor vége a karrierjének; elgondolkodott azon, hogy ugye azért eszébe jutott a reklám forgatása közben Flo Ridának, hogy "ööö, lehet, hogy ezt látni fogják emberek?!"; végül bemutatta saját "kütyüjét", a pengethető, madzagokból összeeszkábált Bandz csodaszerkezetet. Flo Rida nem, de a gyártó cég válaszolt neki; egyrészt azt írták, hogy küldenek neki a Beamzből, próbálja ki, mielőtt fikázza; másrészt azzal vicceltek, hogy "örülnöd kéne, mert velünk úgy lehet dj-zni, hogy nem kell közben gombokat nyomogatni!!" (Utalva a tavalyi, Deadmau5 által indított "a sztár-dj-k csak a gombokat nyomogatják" vitára.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről