A kamarazene és a népzene találkozása a Müpában

Vágólapra másolva!
Klasszikus kamarazenéből és népzenei hagyományokból is táplálkozó új szólóanyagát mutatja be a Kistehén zenekarból is ismert Kollár-Klemencz László május 17-én a Müpában.
Vágólapra másolva!

Az énekes-zenész-dalszerző-író legújabb anyaga szorosan követi a 2008-ban megjelent, Ember a Fán című első, valamint az Erdős Virág verseinek feldolgozását tartalmazó második szólóalbum, a Legesleges hangulatát. A Rengeteg című új album zenéjével és szövegeivel elsősorban a természetben mélyül el, keresve a kapcsolatot ember és természet között, valamint az ember és saját természete között. A melankolikus, balladisztikus hangvételű album alapját klasszikus dalok képezik, amelyek különleges hangszerelésben szólalnak meg.

A május 17-i koncerten klasszikus és népzenei hagyományokon nevelkedett zenészek lesznek Kollár-Klemencz kísérői. A zenekar magját három vonós alkotja: brácsán a nagyszabású cigányzenei produkciókban hallható Ónodi László, csellón a klasszikus nagyzenekarokkal koncertező Valkó Béla, bőgőn pedig Vajdovics Árpád, a magyar zenei underground és világzene meghatározó alakja játszik. A „kamarazenei magot" a Kistehén zenekarból több zenész is kiegészíti, többek között Bujdosó János, aki különböző kultúrákat ötvöző gitárjátékáról ismert. A koncert után a Ludwig Múzeum Late Night Passion rendezvényének keretében közönségtalálkozó lesz Kollár-Klemencz Lászlóval.

Forrás: Müpa
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!