A főváros egyetlen kóser gasztrofesztiváljára ismét több ezer ember gyűlt össze a Kazinczy utcában. Az EMIH a közleményében azt írja, hogy közel 8000 adag sólet fogyott el. Idén négy különböző ország sóletjét kóstolhatták meg a vendégek.
A legnagyobb sikert a magyar sólet aratta, ami libahúsból készült.
A magyar sólet mellett bemutatkozott a jemeni, izraeli és a lengyel ízvilág is.
A sóleten kívül kóser sütemények és saláták közül is lehetett kóstolni, melyhez a zenei aláfestést klezmer zenekarok szolgáltatták.
A gasztrofesztiválon a VII. kerületi polgármester, Vattamány Zsolt is köszöntőt mondott, melyben így fogalmazott:
a gasztronómia a főzés mellett a szeretetről, fantáziáról és egymás megismeréséről is szól.
A rendezvény megnyitóján a vezető rabbi Köves Slomó egy amerikai tanulmány kapcsán a megismerkedés, a szeretet és elfogadás fontosságáról beszélt.
A zsidó gasztronómia mai ünnepe is lehetőséget teremt arra, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz és megismerjük egymás kultúráját
Az EMIH lehetőséget adott az érdeklődőknek arra is, hogy a kóser konyha mellett bepillanthassanak a zsidó élet rejtelmeibe is.