Egy hangszeren játszanak, és csak egy maradhat közülük

Andrea De Vitis
Budapesti Nemzetközi Gitárverseny
Vágólapra másolva!
Három kontinensről 19 ország 32 fiatalja méri össze gitártudását a 2. Budapesti Nemzetközi Gitárversenyen. A klasszikus barokk művek és szonáták mellett a versenyzők szabadon választott programját hallgathatják meg november 6. és 9. között a Zeneakadémia Nagytermében, a 2. Budapesti Nemzetközi Gitárversenyen.
Vágólapra másolva!

A 2. Budapesti Nemzetközi Gitárversenyre összesen 19 országból jelentkeztek a művészek, akik november 6. és 9. között szabadon választott programjukkal lépnek fel. A döntőbe jutottak pedig november 11-én eddig ritkán hallott, kifejezetten gitárra írt spanyol és brazil versenyműveket játszanak majd el a Zeneakadémia Nagytermében. A szereplések sorrendjét a megnyitáskor tartott

sorsolás dönti el,

és az ekkor kialakult sorrend a verseny egész folyamán érvényben marad. A döntőt záró gálakoncerten Joan Pagés Valls spanyol karmester vezényletével lép fel az Anima Musicae Kamarazenekar.

Andrea De Vitis olasz gitárművész az első Budapesti Nemzetközi Gitárversenyen Forrás: Tuba Zoltán

A 12 tagú nemzetközi zsűri döntése alapján a 2. Budapesti Nemzetközi Gitárverseny dobogósai két értékes koncerthangszert kapnak a 9500 eurós pénznyeremény mellett. A verseny győztese a nyereményen kívül 16 koncertmeghívást kap Európai (olaszországi, lengyelországi, szlovákiai, csehországi, ausztriai és németországi előadásra) és ázsiai (elsősorban kínai) rendezvényekre.

A legjobb női versenyzőt is díjazzák,

mégpedig egy 2018-as koncertre kap meghívást Rotenburgba.

Andrea de Vitis koncertje Forrás: Tuba Zoltán

Az idei versenyen Argentína, Ausztria, Chile, Costa Rica, Csehország, Dél-Korea, Franciaország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Ukrajna, Szerbia és Szlovákia versenyzői képviselik hazájukat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!