Robbie Williams koncertje nyitja meg a vb-t

Robbie Williams koncert, Groupama Aréna, Budapest, 2017
Vágólapra másolva!
Robbie Williams hétfőn a Twitteren jelentette be, hogy fellép a 2018-as foci-vb nyitóünnepségén, ami közvetlenül az első meccs, az Oroszország-Szaúd-Arábia előtt lesz, csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Végre pótolhat Robbie Williams, aki tavaly ősszel három oroszországi koncertjét is lemondta – általános kimerültsége és az azóta kiderült mentális – betegsége miatt. Nem teljes értékű koncertet ad, de ez a fellépés talán többet is ér egy-egy „sima” arénás koncertnél:

a foci-vb nyitóünnepségén ad egy rövid koncertet.

Williams hétfőn a Twitteren jelentette be az örömhírt. Annyit írt, hogy nagyon izgatott, hogy visszatérhet Oroszországba, és felléphet a nyitóünnepségen.

Azt viszont már nyilatkozta, hogy „jó pár dolgot csináltam már az eddigi karrieremben, de egy

hogy 80 ezer futballrajongó és több millió tévénéző előtt nyithatom meg a foci-világbajnokságot” - írja az NME. Williams a csütörtöki nyitómeccs, az Oroszország-Szaúd-Arábia mérkőzés előtt lép fel, és még egy különleges duettel is előáll. A 30 éves, tatár származású szopránnal, Aida Garifullinával énekel majd. A FIFA közlése szerint a megnyitó felépítése némileg

el fog térni a korábban megszokottaktól.

A táncos látványelemek helyett ezúttal a zenéé lesz a főszerep, ráadásul a kezdő sípszó - közép-európai idő szerint 17 óra - előtt mindössze fél órával kezdődik majd a korábbiaknál rövidebb műsor. Egy elem, a labdarúgás mellett a házigazda ország ünneplése viszont feltétlenül marad. A kétszeres aranylabdás, a nemzetközi szövetségnél háromszor a világ legjobbjának választott 41 éves Ronaldo is szerepet kap majd a megnyitón. Azt mondta, „nyitómeccs mindig szimbolikus, ekkor ébredsz rá, hogy amire négy évet vártál, végre ismét itt van. Senki nem tudhatja, mit hoz majd az előttünk álló négy hét, de abban mindenki biztos lehet, hogy emlékezetes torna vár ránk.”

Shakira vagy Ricky Martin? A foci-vb-k történetének legjobb dalai

Nyár, szurkolás, gól, öröm - egy jó foci-vb-dalnak erről kell szólnia, na meg persze az életérzésről, amit egy futball-világbajnokság jelent. Az elmúlt hat torna legjellegzetesebb dallamait gyűjtöttük össze, hogy az Origo olvasói eldönthessék, melyik minden idők legjobb vb-dala. Ha azt mondjuk, a foci-vb hivatalos dala, szinte biztos, hogy a legtöbb embernek Ricky Martin „La Copa de la Vida" című száma jut eszébe.

A műsort az orosz Pervij Kanal (Channel One Russia) szervezi, a program kreatív igazgatója az a Feliksz Mihajlov, aki az eddigi hivatalos események körítéséért is felelt, kezdve a selejtezők sorsolásával. A FIFA-előzetes szerint a megnyitó során a stadion környezetében és a városban is zajlanak majd események.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről