Csütörtöktől igényelhető az előadó-művészeti többlettámogatás

Vágólapra másolva!
Az előadó-művészeti szervezetek támogatásához szükséges pályázatokat 2019. február 21. napjától nyújthatják be az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) honlapján az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszeren (EPER) keresztül. A támogatásokról az Emmi által kijelölt kulturális grémium dönt.
Vágólapra másolva!

Az előadó-művészeti társaságiadó-támogatás 2019. január 1-ei megszüntetésével párhuzamosan a kormány kialakította az előadó-művészeti szféra költségvetési előirányzaton keresztüli közvetlen támogatásának rendszerét. Az igénybejelentéseket a színház- és táncművészeti kategóriákban a beérkezéstől számított 30 napon belül, a zeneművészeti kategóriában a Nemzeti Komolyzenei Stratégia elfogadását követően az Emmi által kijelölt kulturális grémium bírálja el.

Az igénybejelentés elengedhetetlen feltétele az EPER elektronikus adatbázisba történő regisztráció, amennyiben a szervezet még nem rendelkezik EPER belépési adatokkal. Regisztrálni és belépni ezen a felületen lehet.

A támogatási konstrukcióval kapcsolatban az Emmi munkatársai 2019. február 21. napjától a következő elérhetőségeken állnak rendelkezésre hétköznapokon 8:00–12:00 és 14:00–16:30 között, az alábbi telefonszámokon:

  • +36 1 795 7093
  • +36 1 795 7058
  • +36 1 795 1335

Továbbá e-mailen az info.emt@emmi.gov.hu címen kérhető segítség. Az EMET technikai ügyfélszolgálatát pedig az emt@emet.gov.hu címen lehet felkeresni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről