30 évig rejtegette a család a több száz műtárgyat a jogos örökös elől

Vágólapra másolva!
Több száz értékes műkincset hagyott Barcelona városára a dúsgazdag iparmágnás, azonban leszármazottai igyekeztek ezt titokban tartani. Lányai el akartak adni egy-egy különleges festményt, azzal buktak le, majd előkerült az 500-nál is több darabos gyűjtemény nagy része ilyen-olyan raktárakból.
Vágólapra másolva!

Majdnem 30 év kellett ahhoz, hogy Barcelona városa megszerezze jogos örökségét, amelyet 1991-ben hagyott a városra egy dúsgazdag üzletember. Julio Munoz Ramonet iparmágnás műkincsgyűjteményének 1991-ben halt meg, és végrendeletében szülővárosára, Barcelonára hagyta az ottani palotáját a benne található több száz műalkotással együtt. Azonban a családnak sikerült három éven keresztül titokban tartania a végrendeletet, és mire a város tudomást szerzett az örökségről, addigra az épületből eltűntek a nagyértékű műtárgyak.

null

null

A gyűjteményben olyan világhírű festők alkotásai találhatók, mint például Rembrandt, Raffaello, Monet vagy Tiziano. A hatóságok 2017-ben bukkantak rá az örökségből származó Goya- és El Greco-festményekre, amelyeket a néhai gyáros lányai próbáltak meg értékesíteni, majd egy évvel később további alkotások kerültek elő a család egyik ingatlanából. A spanyol csendőrség idén több akcióban

összesen 470 mesterművet talált meg további ingatlanokban és raktárakban

három városban Spanyolországban. A hatóságok szerint több tárgy rossz állapotban van a szakszerűtlen tárolás miatt. A gyűjtemény még nem teljes, a leltár szerint 50 festmény és rajz, 7 szobor, 173 miniatúra és 13 elefántcsontfaragvány nem került még elő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről