A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Úgy gitározott, mintha egy másik bolygóról jött volna - így emlékeznek Eddie Van Halenre

Eddie Van Halen, zenész, gitáros, koncert
Sammy Hagar (Left) and Eddie Han Halen of Van Halen performing at the H.P. Pavilion in San Jose CA on August 10, 2004. (Pictured: Sammy Hagar, Eddie Van Halen) Photo by: Dennis Powers/ABACA
Vágólapra másolva!
A rockvilág legnagyobb sztárjai emlékeztek a kedden meghalt világhírű gitáros Eddie Van Halenre a közösségi médiában. Többen kiemelték, hogy a zenész forradalmasította a gitározást.
Vágólapra másolva!

A zenész-, elsősorban pedig a rockvilág a közösségi médiában is búcsúzott Eddie Van Halentől. Többen azt emelték ki, hogy Eddie Van Halen forradalmasította a modern gitározást.

„Legyen áldott gyönyörű kreatív szíved! Szeretlek, Eddie Van Halen. Los Angeles-i srác voltál, igazi rocker. Remélem, ma este már Jimi Hendrixszel jammelsz” – írta a Twitteren Flea, a Red Hot Chili Peppers basszusgitárosa. Nikki Sixx a Mötley Crüe-ből úgy fogalmazott, hogy Van Halen a rockgitár Mozartja volt.

Mike McCready, a Pearl Jam szólógitárosa azt írta, Eddie Van Halen úgy gitározott, mintha egy másik bolygóról jött volna.

Duff McKagan (Guns n' Roses) egy rövid videót tett közzé, ami azt mutatja, ahogy a lemezjátszóján éppen a Van Halen első, 1978-ban megjelent lemeze forog.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Rest In Peace EVH....

Duff McKagan (@officialduffmckagan) által megosztott bejegyzés,

Brian May (Queen) a rocktörténet talán legeredetibb és legkáprázatosabb gitárosának nevezte van Halent.

A Metallica zenészei azt hangsúlyozták, hogy inspirációként, példaként tekintettek rá, „az 1988-as közös turnén együtt töltött nyár után pedig már barátként”.

Természetesen a Van Halen zenekar tagjai is megemlékeztek a gitárosról. Michael Anthony, aki 1974-től 2006-ig volt az együttes basszusgitárosa, őket együtt ábrázoló koncertfotókat posztolt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

No words...Heartbroken, my love to the family

Michael Anthony (@mad_anthony_bassman) által megosztott bejegyzés,

A frontember, David Lee Roth a Van Halen utolsó, 2015-ös Los Angeles-i koncertjét idézte fel

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

What a Long Great Trip It’s Been..

David Lee Roth (@davidleeroth) által megosztott bejegyzés,

Szintén szívhez szóló szavakkal és fotókkal emlékezett meg Eddie Van Halenről többek között Gene Simmons és Paul Stanley a Kissből, Ozzy Osbourne és Geezer Butler a Black Sabbath-ból, David Coverdale (Whitesnake), Vernon Reid (Living Colour), a Pantera, a Foreigner és a Def Leppard tagjai, Steven Tyler (Aerosmith), Glenn Hughes (Deep Purple), Billy Idol, Joan Jett, Thomas Dolby, Bryan Adams, Greg Allman, Brian Wilson (Beach Boys), Richie Sambora, Steve Vai és John Fogerty.

Eddie Han Halen 2004-ben Forrás: northfoto.com

Eddie Van Halen 65 éves korában kedden halt meg. A holland származású amerikai gitáros azonos nevű együttese, a Van Halen a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb rockzenekara volt. A csapatot Eddie és testvére, Alex a korai hetvenes években alapította Los Angelesben.

A zenekar első lemezét 1978-ban adta ki, amellyel hatalmas sikert aratott.

A virtuóz gitárszólóiról ismert Eddie Van Halen legismertebb száma a Jump, a Panama és a Hot for Teacher. A Van Halent 2007-ben beiktatták a Rock and Roll Hall of Fame-be. A Rolling Stone magazin Eddie Van Halent nyolcadik helyen tartja számon a világ száz legjobb gitárosának a listáján.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!