A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Carmen: Folytatódik az Operaház Maszkabál című sorozata - nézze élőben az Origón!

Vágólapra másolva!
Az operairodalom egyik legnépszerűbb darabja, a Carmen keresztmetszete látható az OperaSzerda keretében szerdán a Facebookon és az Origón.
Vágólapra másolva!

A Carmen, Bizet remekműve a Magyar Állami Operaházban is a legtöbbször előadott darab: az intézmény 136 éves történetében a Carmen több mint 1100-szor került színpadra. Ez nem meglepő: a darabban olyan melódiák csendülnek fel, mint a Habanera vagy a Torreádordal, és címszereplője, a veszedelmes vonzerővel bíró, zabolátlan cigánylány a műfaj egyik legizgalmasabb, legerotikusabb női karaktere. Az olykor szívhez szólóan lírai részek és a fergeteges tömegjelenetek szövetéből megdöbbentő naturalizmussal bontakozik ki egy tragikus kimenetelű, szenvedélyes szerelmi történet - írja az Operaház ismertetője.

A Carment itt is nézheti:

A Carmen keresztmetszetét Pilinyi Márta jelmezeinek felhasználásával Aczél András és Lázár Katalin alkalmazta színpadra. A címszerepben Gál Erika látható, partnerei: László Boldizsár (Don José), Sáfár Orsolya (Micaëla), Nagy Zoltán (Escamillo), Fülep Máté (Dancaïre), Megyesi Zoltán (Remendado), Megyimórecz Ildikó (Frasquita) és Fürjes Anna (Mercédès). Az előadás narrátora Mona Dániel, zongorán közreműködik Hidegkuti Pálma.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!