Több mint egymilliárdot adtak a világhírű képregény egyik borítójáért

Hergé Le Lotus bleu (A kék lótusz) című képregényének borítójához készült rajza
Vágólapra másolva!
Rekordáron, 3,175 millió euróért kelt el Hergé Le Lotus bleu (A kék lótusz) című képregényének borítójához készült rajza csütörtökön a párizsi Artcurial aukciósház árverésén.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön rekordáron, 3,175 millió euróért cserélt gazdát a híres belga képregényíró, Hergé egyik, 1936-os borítóterve. Az árverést a párizsi Artcurial aukciósház bonyolította, és a vételár átszámítva valamivel több mint egymilliárd forint volt. A táblakép Tintin és kutyája kalandjainak Kínában játszódó –Le Lotus bleu - A kék lótusz című, – ötödik kötetéhez készült, és Hergé kínai tintával és vízfestékkel készült,

de nyomtatását túl drágának ítélte meg a kiadó, ezért a történet végül egy másik borítóval jelent meg.

Az aukciósház szakemberei a rajz leütési árát 2-3 millió euró közé becsülték. A Hergé művésznéven alkotó belga Georges Rémi (1907-1983) ötödik képregénye az 1931-es japán megszállás idején játszódik Kínában, ahol egy japán kémhálózat és drogcsempészek után nyomoz. A mostani vételár Hergé-eladási rekordot jelentett. Az eddigi csúcsot egy 2014-es aukción érték el szintén az Artcurial árverésén. Akkor 2,6 millió euróért kelt el a Tintin-képregények címoldalára készült rajzok gyűjteménye.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!