A mosoly országa hatalmas sikernek ígérkezik a Budapesti Operettszínházban

Vágólapra másolva!
„A muzsika magával ragadja a közönséget, mert aki írta, meggyőződésből, hittel írta" - közli a korabeli sajtó Lehár Ferenc zenéjéről, amely tegnap is meghódította a Budapesti Operettszínház sajtótájékoztatójának résztvevőit. A Párisi Udvar Hotel Budapest impozáns csarnokában A mosoly országának alkotói és művészei avatták be a sajtó képviselőit az előadás és a próbafolyamat kulisszatitkaiba.. Lehár Ferenc egyik leghíresebb operettjét október 22-én, 23-án és 24-én, a Magyar Operett Napja alkalmából mutatja be a teátrum. Az eseményen felcsendültek a legismertebb dallamok: Szu-Csong belépője Ninh Duc Hoang Long és Vadász Zsolt, a Tea duett Bordás Barbara és Homonnay Zsolt, a ne félj, ne félj bolond szívem Széles Flóra és Dénes Viktor, a Honvágy-dal Fischl Mónika, az eseményt záró Zig-zig duett pedig Bojtos Luca és Dénes Viktor előadásában hangzott el.
Vágólapra másolva!

Kiss-B. Atilla főigazgató röviden tájékoztatta a sajtó képviselőit arról, hogy hogyan esett a választás alkotóként Stephen Medcalfra, a világhírű brit rendezőre:

Forrás: Art&Lens Photography

A főigazgató a továbbiakban a mű történetéről és jelentőségéről beszélt:

Forrás:Art&Lens Photography

A Párisi Udvar Hotel Budapest impozáns csarnokának egyik éke a sajtótájékoztatón az a Kemenes Fanni által tervezett sárga kabát volt, amelyről Kiss-B. Atilla főigazgató így mesélt

Stephen Medcalf brit rendező először dolgozik Magyarországon. Nem ez az első találkozása A mosoly országával, hiszen pár éve rendezte meg Lehár Ferenc operettjét a bajorországi Landestheatre Niederbayern színházban. Így vallott a darabról:

A mosoly országa című operett karmesterei: Pfeiffer Gyula, az Operettszínház főzeneigazgatója, valamint Sándor Szabolcs, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem opera mesterszakának vezetője, aki többször vezényelt már szerte a nagyvilágban: Mexikóban, Oslóban, Svájcban, Ausztriában, Németországban és Olaszországban, ahol harmadik helyezést ért el Puccini Bohémélet című operájának dirigálásáért.

- mondta Sándor Szabolcs karmester


Túri Erzsébet díszlettervező kiemelte:

Berzsenyi Krisztina, az előadás jelmeztervezője hozzátette:

Forrás: Art&Lens Photography


Végül Bajári Levente, Harangozó-díjas, a Magyar Köztársaság Lovagkeresztjével kitüntetett koreográfus, aki először mutatkozik be a Budapesti Operettszínházban kuriózumként kiemelte, hogy az előadás egyik különlegessége a több mint nyolc perces önálló koreográfia, a kínai- szvit, amely a tánc nyelvén meséli el a történetet, emellett a szereplők mozgásrendszerében is egy jól meghatározott koreográfiai formanyelv lesz tetten érhető A mosoly országában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről