A Napsugár most igazán mindenkié!

Napsugár Bábszínház.
Napsugár Bábszínház.
Fotó: Napsugár Bábszínház
Vágólapra másolva!
A nyár az élményekről és a feltöltődésről szól: a Napsugár Bábszínház júniusban még az épület hűvösében, a nyári szünetben azonban már a kert árnyas fái alatt várja közönségét. Most sem csupán a gyermekeknek szólnak a programok!
Vágólapra másolva!

Egy bábszínház mindennapjai nagyon változatosak. Ezt igyekszik átadni nézői közösségének is a Napsugár Bábszínház előadásain, programjain keresztül. 

Júniusban még a szombati családi alkalmakra várják közönségüket babaszínházi előadással és óvodásoknak, kisiskolásoknak szánt darabjukkal. 

A felnőtteket a Múzeumok éjszakáján szórakoztatja majd a társulat. Közben egy kisebb turné keretében a vármegye több településén is felbukkannak, ahová az első osztályos gyermekeknek viszik el a bábszínházat. 

Ha valaki azt gondolná, hogy ez éppen elég feladat, akkor eláruljuk, hogy az előadások mellett 

a háttérben egy felnőtteknek szóló előadás próbája zajlik és készül egy különleges kiállítás is Munkácsy MásKéPp címmel, 

a Munkácsy 180 programsorozat részeként, mely a Múzeumok éjszakáján nyílik és egészen az év végéig lesz látogatható. Mindez a nyáriszünetig tartó programok sora, de utána sem áll meg az élet a Napsugárban.

Tavaly országszerte mintegy 450 intézményben több mint 2700 programmal - többek között kiállításokkal, tárlatvezetésekkel, koncertekkel, interaktív játékokkal, színházi és táncprodukciókkal, gyerekprogramokkal - várta a látogatókat a 21. Múzeumok Éjszakája.

Napsugár Bábszínház.
Napsugár Bábszínház.
Fotó: Napsugár Bábszínház

Júliusban és augusztusban több alkalommal is fellép a társulat a Gyulai Várfürdőben és a bábszínházban is lesz alkalom a szórakozásra.

 A hétvégéken a Munkácsy MásKéPp várja a látogatókat és három alkalommal előadással is készülnek, melyek ingyenesek lesznek. A fiataloknak Cseri Hanna bábrendező, bábszínész, énekesnő hozza el a nyár esték szabad hangulatát, míg a kisebbeknek, családoknak két vendégelőadással kínál lehetőséget a feltöltődésre a csapat. 

Ezeket az alkalmakat játszóház előzi meg.

Amikor valaki belép egy bábszínházba, azonnal megérzi, hogy ez valami más. Színes, izgalmas, titokzatos. Hagyományokra épülő, és ennek van valami megfoghatatlan patinája, közben újító és kreatív, amitől csak még vonzóbb lesz.

A Napsugár Bábszínházra jellemző kreativitás a következő évad programjában is megmutatkozik így, ha a nyáron mindenki kipihente magát és kellőképpen kiéhezett az új élményekre akkor érdemes belelesni a programkínálatba. 

A Napsugár Bábszínház minden korosztálynak kínál előadásokat, programokat! 

Van babaszínházuk, játszanak óvodásoknak, kisiskolásoknak és a következő évadtól már kiskamaszoknak, középiskolásoknak is. Arról nem is beszélve, hogy nagy sikerrel fut felnőtteknek szóló előadássorozatuk, ami természetesen folytatódik.

Történeteket, világokat teremtő erő, amit az előadások után is magunkkal viszünk a mindennapokba.Nem csak ti vagytok kreatív csapat, hanem kreativitásra ösztönzitek a kicsiket is

- ezt a Napsugár Bábszínház nézői mondták. 

Napsugár Bábszínház.
Napsugár Bábszínház.
Fotó: Napsugár Bábszínház

Ennek tükrében nézzük is mit kínál a jövőben a társulat!

  • A 2024-2025-ös évad szokásosan a Bábozda évadindító nappal indul. 
  • Amellett, hogy az éved gerincét képező bérletes előadások zajlanak (az óvodás, iskolák már foglalhatnak is bérletet), természetesen a babaszínházi sorozat is folytatódik. 
  • A felnőtteknek szóló Kultúrszösz programban is érkeznek az új előadások és ezek az alkalmak a jövőben is lehetőséget adnak a beszélgetésre, a közösségi kikapcsolódásra is - egyfajta társasági eseményként érdemes tekinteni rá. 
  • Új területre merészkedik a Napsugár a kiskamaszoknak, középiskolásoknak készülő, feldolgozó bábszínházi előadásokkal, melyekből rögtön kettőt is kínálnak majd: Sziszüphosz, avagy a mozgás célja a nyugalom elérése és a Semmi című darabokat. Mindkettő nagyon izgalmas témát érint majd.

Tovább színesítik majd az évadot a szeptemberben megrendezésre kerülő Bábos Drámaíró Verseny, a jelenleg egyeztetés alatt álló nemzetközi együttműködések is, melyek keretében előadások, bábos foglalkozások érkeznek majd Békéscsabára. 

A sort Nemzetközi Bábfesztivál zárja majd, a tervek szerint egy öt napos bábos kavalkád keretében - írta a Tények.

Részletek a társulat közösségi oldalán!

A békéscsabai Napsugár Bábszínház új otthonát 2023. május 26-án adták át. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről