Nyár, szerelem, nosztalgia, folklór - ez mind megjelenik a Nanushka nyári kollekciójában

Nyár, szerelem - megjelent a Nanushka nyári kollekciója
Nyár, szerelem - megjelent a Nanushka nyári kollekciója
Vágólapra másolva!
A Nanushka friss nyári kollekciójában könnyű nyári viseletek vannak, amiket egyszerű hordani, ugyanakkor mindegyik darabban van valamilyen váratlan részlet, amitől igazán különleges lesz. A Nanushka High Summer 2024 kollekciót inspiráló versről, a stíluson átsugárzó nyári hangulatról, a saját stílusáról és kedvenc darabjairól is beszél az alábbi interjúban a márka alapítója és tervezője, kreatív igazgatója, Sándor Szandra.
Vágólapra másolva!

Mi inspirálta a High Summer 2024-es kollekció tervezését? Van-e egy központi téma vagy történet, amely köré a kollekció épült?

A kollekció inspirációjául egy Fodor Ákos vers szolgált, ezért is kapta a kollekció az “Until you Found me” nevet. 

A fiatal nyári szerelem, nosztalgia és könnyedség érzéseit próbáltuk hangsúlyozni a darabokkal. 

Hogyan tükrözik az anyagok és színek a nyári szezon hangulatát és érzését?

A HS24 kollekció darabjai szellős nyári anyagokból készültek. A selyem tökéletes a nyári hőségben és ebben a kollekcióban selyemruhák, nadrágok és felsők szerepelnek. Ezenkívül egy könnyű organza anyagból is készültek női és férfi darabok. Ennek az anyagnak az áttetsző hatása igazi nyári hangulatot kelt. És nemcsak az anyagtól van nyári hangulata ennek a kollekciónak, hanem a színektől és mintáktól is. 

Fotó: Nanushka

A leopárd minta főszerepet kap ebben a kollekcióban és megjelenik szoknyákban, ingekben, bikinikben és férfi úszónadrágokban is.

Ezenkívül van egy kék/fehér csíkos minta is, ami egy nyári ruhatárból kihagyhatatlan.

Hogyan fejezi ki a saját tervezői stílusát ebben a kollekcióban?

Az elejétől fogva a tervezési filozófiámat az az ötlet támasztotta alá, hogy a funkcionalitást és a szépséget ötvözzük. Ebben a kollekcióban könnyű nyári viseletek vannak, amiket egyszerű hordani, de közben mindegyik darabban van valamilyen váratlan részlet, amitől igazán különleges lesz. Például az egyik kedvenc ilyen kis részletem az organza anyagból készült nadrágokon és felsőkön a fém díszgombok. Ezenkívül engem mindig is inspiráltak az utazásaim, tehát 

ezt a kollekciót is úgy terveztem, hogy szem előtt tartottam a kedvenc nyári emlékeimet, és próbáltam azokat az érzéseket átadni ebben a kollekcióban.

Melyik darab a személyes kedvence a kollekcióból, és miért?

Nagyon nehéz választani csak egy darabot, de talán az egyik 

a kedvencem a Miani selyem sálunk, amiben folklór által ihletett motívumok vannak.

Ezt a sálat a nagy mérete miatt sokféleképpen lehet használni. Például a tengerparton egy fürdőruhára fel lehet venni, vagy akár egy ruhához vagy nadrághoz is fel lehet venni a derekad köré. A nyári estéken is kifejezetten szeretem, amikor egy picit lehűl a levegő és a vállamra borítom. 

Fotó: Nanushka

Milyen különleges technológiákat vagy kézműves technikákat alkalmaztak a kollekcióban?

Egy innovatív kézműves technikát mutatunk be ebben a kollekcióban az új, texturált kidolgozással készült seersucker tech vászon anyagban. Ebből az anyagból készült több ruha is, egy felső és egy szoknya. Igazán egyedi ez az anyag, ráadásul egy nagyon kényelmes viselet is.

Milyen visszajelzéseket kaptak eddig a vásárlóktól a High Summer 2024-es kollekcióról?

Most nemrég tartottunk egy vacsorát Milánóban, hogy megünnepeljük a High Summer 2024 kollekciót. 

A vendégeink gyönyörködtek a ruhákban, és olyan fantasztikus volt látni őket a kollekció darabjaiban öltözve, 

és ahogy mindenki sajátosan hordta ezeket a darabokat. Az üzletekben is nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk eddig a vásárlóktól, akik alig várják, hogy a nyaralás alatt végre felvegyék ezeket a darabokat.

Fotó: Nanushka

Van-e olyan elem vagy darab, ami különösen népszerű lett a vásárlók körében?

Eddig kiemelkedően népszerű volt a Haylen ruha, ami a korábban említett texturált seersucker tech vászon anyagból készült krémszínben. Ennek a ruhának a sikere a különleges anyagának köszönhető, ami finoman rásimul a testre, miközben egy kényelmes viseletet garantál. 

Fotó: Nanushka

Ezenkívül a leopárd mintás fürdőruháink is népszerűek, a női és a férfi darabok egyaránt. 

Hogyan építik be a fenntarthatóságot ebbe a kollekcióba?

A High Summer kollekciónak egy nagy része fürdőruhákból áll. A fürdőruháink többnyire újrahasznosított nejlonból készülnek, ami segít minimalizálni a gyártásfolyamatunk környezeti hatását.  

Milyen új irányokat és kihívásokat tervez felfedezni a következő szezonokban?

A következő szezonok azért lesznek kiemelten fontosak tervezési szempontból, mert jövőre lesz a Nanushka alapításának a 20. évfordulója. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt időszakban sokat gondolkodtam azon, hogy honnan indult az egész márka, és hogy az elmúlt két évtized alatt mennyit fejlődött és alakult. Emiatt 

folyamatosan arra törekszünk, hogy megmaradjon a Nanushka eredeti szelleme, ugyanakkor nemcsak, hogy lépést tartsunk a kortárs kultúrával, hanem folyamatosan újítsunk is a fenntartható divat terén. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről