Dallas-világsztárral és Scherer Péterrel jön a magyar gombfoci története - kiderültek a kulisszatitkok - videó

Patrick Duffy és Scherer Péter a film sajtóvetítésén
Vágólapra másolva!
Izgalmas és megdöbbentő kulisszatitkokat osztott meg a - mások mellett - Scherer Péter nevével fémjelzett Lepattanó forgatásáról, utómunkálatairól a Hír TV mozimagazinja, a Svenk. A friss rész szombat este, majd vasárnap reggel kerül az országos csatorna műsorára.
Vágólapra másolva!

A Lepattanó című, Vékes Csaba rendezésében készült romantikus sportvígjátékban a központi konfliktust a 60-as években népszerű sport, a gombfoci - más nevén a szektorlabda - adta.

 A magyar szektorlabda igazi hungarikum: hagyományai családok kreativitására, a közösségi játék alapjaira épülnek. 

A Lepattanó, Scherer Péter főszereplésével jelenleg is fut a mozik műsorán: sokakban biztosan édes nosztalgiát kelt, hogy abban a Dallas Bobby Ewingja, Patrick Duffy is felbukkan.

A HírTV Svenk című műsorából kiderül: Scherer, azaz Kálmán, a lambériás kocsmákban retrómelegítőben gombfocizók sztorijának főhőse elmesélte, milyen nagy megtisztelésként érte, amikor régi jó barátja, Vékes Csaba rendező és Roskó Péter producer felkérte, hogy kreatív producerként legyen a társuk az alkotásban. Az első ötlettől kezdve része lehetett így a történet alakulásának - már akkor, amikor felmerült a gombfocis vígjáték ötlete, és amikor a mozifilm még csupán egy fecnire skiccelve létezett.

„Súgtam és időnként jegyzeteltem” – mesélte Scherer, elárulva, hogy volt olyan verziója is a filmnek, amelyhez közel 40 jegyzetet készített, és nagyrészt hasznosult is a filmben. Vagy ahogy az egyik kritikus megfogalmazta:

Belövi a ziccereket a gombfocis retróvígjáték.

A Lepattanó a Svenk e heti adásában 
Fotó: Fotó: NFI

A Svenk riportjában Scherer Péter azt is felidézte a film egyik sikamlós jelenetével kapcsolatban, mely során filmbéli szeretőjével, Erikával az ágyban éppen rosszalkodni próbálnak, de 

…nem megy és ebből egy kellemesnek nem mondható közös unatkozás alakul ki, hogy „az a csodálatos a színházban és a színészetben, hogy az unalmat is valahogy izgalmasan kell megcsinálni.” 

A Hír TV filmes háttérműsorának legújabb adását szombaton 23.30-kor láthatják a televíziónézők, az ismétlés szokás szerint vasárnap reggel 7.30-kor lesz.

A műsor Scherer Péter-interjúja itt már elérhető:


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!