Baleset miatt kórházba került Ian McKellen

Vágólapra másolva!
Ian McKellent kórházba szállították, miután balesetet szenvedett egy előadáson a londoni West Enden. A 85 éves színész már jól van, orvosai szerint hamarosan teljesen rendbe jön - számolt be róla kedden a BBC News.
Vágólapra másolva!

McKellen a Noel Coward színházban játszotta a Player Kings című darabban, mikor 

egy jelenet közben leesett a színpadról. 

Az előadás félbeszakadt.

A stáb azonnal a segítségére sietett, és kórházba szállították. A színház szóvivője elmondta: McKellen orvosai szerint a színész hamarosan teljesen talpra áll.

Ian jó hangulatban van. Várhatóan szerdán tér vissza a színpadra a darab egy matinéelőadására

- fűzte hozzá. 

A Player Kings április óta látható a West End-i színházban. A darabot Shakespeare IV. Henrik című drámája nyomán állította színpadra az új adaptációt író Robert Icke.  A Falstaffot alakító McKellen éppen a walesi herceggel és Henry Percyvel csatázott, amikor lesett a színpadról.

Az egész olyan gyorsan történt, hogy sokan azt gondolták, ez is az előadás része, de mivel McKellen fájdalmasan segítségért kiáltott, a stáb nyomban hozzá sietett. 

A lámpákat felgyújtották, és kiürítették a nézőteret.

A színház szóvivője a nézőtéren ülő két orvosnak külön köszönetet mondott a gyors segítségért.

Ian McKellen - Fotó: ISABEL INFANTES / AFP

McKellen számos nagy Shakespeare-szerepet eljátszott, láthatta a közönség III. Richardént, Coriolanusként, Jágóként, Lear királyként és Macbethként is.

A filmvásznon A Gyűrűk Ura- és A Hobbit-trilógia Gandalfjanként, valamint az X-Men Magnetójaként is megszerette a közönség. De többek között játszott a Szépség és a Szörnyeteg, A Da Vinci-kód és a Mr. Holmes című filmekben is.

Öt évvel ezelőtt egy Lear király-előadást kellett lemondania Duke of York színházban, mert 

a vonatjához rohanva sérült meg a lába. 

De nem hagyta cserben a közönséget, a színpadon ülve válaszolt a felmerülő kérdéseikre.

Az Origo áprilisban arról számolt be, hogy hihetetlen véletlen történt Angliában: Gandalf alakítójába - azaz Ian McKellenbe - botlott a Gandalfnak öltözött férfi. A videó feltöltője szerint teljesen véletlenül futottak össze Bristol utcáin, miközben a jelmezes barátjuk 22. születésnapját ünnepelték egy kocsmatúrával. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről