Mi kell hozzá?
•4 bögre kukorica liszt
•2 bögre tej
•3 tojás
•3 ek barna cukor
•sütéshez vaj
Mártás
•40 dkg szilva
•5 ek barna cukor
•2dl fehérbor
•fahéj, gyömbér
Hogyan kell elkészíteni?
Magozzuk ki a szilva felét. A kukoricaliszthez adjunk egy egész tojást és szórjuk meg barna cukorral. Öntsünk hozzá tejet és keverjük ki. Palacsintatészta állagot kell kapnunk. (A tejet szódával is helyettesíthetjük.) A bekevert tésztát 10 percig hagyjuk állni. Karamellizáljuk a barnacukrot, azaz fazékba öntjük és felteszzük a tűzre. Miután felolvadt a cukor, beletesszük a félbevágott szilvákat, egy kevés vörösbort és a feldarabolt vaníliarudat, majd összefőzzük. A máléba egy csipet sót teszünk. Egy serpenyőben pirítsuk meg a reszelt mandulát. A tésztát a palacsintához hasonló módon sütjük meg vajban, vagy olajban. Tálalásnál a kukoricamáléra tesszük a szilvamártást és megszórjuk a pirított mandulával.