Kukoricamálé szilvamártással - Kővirág Panzió és Étterem, Köveskál

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

•4 bögre kukorica lisztForrás: Origo
•2 bögre tej
•3 tojás
•3 ek barna cukor
•sütéshez vaj

Mártás
•40 dkg szilva
•5 ek barna cukor
•2dl fehérbor
•fahéj, gyömbér

Hogyan kell elkészíteni?

Magozzuk ki a szilva felét. A kukoricaliszthez adjunk egy egész tojást és szórjuk meg barna cukorral. Öntsünk hozzá tejet és keverjük ki. Palacsintatészta állagot kell kapnunk. (A tejet szódával is helyettesíthetjük.) A bekevert tésztát 10 percig hagyjuk állni. Karamellizáljuk a barnacukrot, azaz fazékba öntjük és felteszzük a tűzre. Miután felolvadt a cukor, beletesszük a félbevágott szilvákat, egy kevés vörösbort és a feldarabolt vaníliarudat, majd összefőzzük. A máléba egy csipet sót teszünk. Egy serpenyőben pirítsuk meg a reszelt mandulát. A tésztát a palacsintához hasonló módon sütjük meg vajban, vagy olajban. Tálalásnál a kukoricamáléra tesszük a szilvamártást és megszórjuk a pirított mandulával.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!