Fésűkagyló mangalicából készült házi debrecenivel és karfiolpürével - IKON, Debrecen

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • fésűkagyló / Szent Jakab kagyló
  • karfiol
  • füstölt mangalicakolbász
    Forrás: Origo
  • mangalica debreceni
  • sós vaj
  • vaj
  • pirított mandula
  • sango retekcsíra
  • céklalevél és endíviasaláta
  • tejszín
  • zöldség alaplé


Hogyan kell elkészíteni?


A karfiolt szedjük rózsáira, aprítsuk fel a mangalica debrecenit is. Egy serpenyőben olvasszunk fel egy evőkanál sózatlan vajat, majd tegyük rá a karfiolt, majd ha megpároltuk, engedjük fel zöldség alaplével és fedjük le 10-15 percig. Nagyon vékonyra karikázzuk fel a füstölt mangalica kolbászt. Forró serpenyőbe tegyünk egy kevés olajat, majd tegyük bele a felkockázott debrecenit és forgatja pirítsuk minden odalát. Ezután a felkarikázott kolbászt kisebb lángon süssük meg ugyanabban a serpenyőben, majd húzzuk félre a tűzről és hagyjuk, hogy kicsit kiszáradjon. Sózzuk meg a karfiolt, majd botmixerrel turmixoljuk le és szűrjük le. Konyharuhával itassuk fel a kagylóról a nedvességet, fontos, hogy száraz legyen! Sózzuk meg, és egy nagyon kevés olajban süssük ki. Adjunk hozzá sózott vajat, majd a fésűkagylót fordítsuk át a másik felére. Tálalásnál a karfiolpürét kanalazzuk a tányérra, szórjuk rá a mangalica kockákat, majd erre az ágyra helyezzük a fésűkagylót és díszítsük tovább a karikára vágott füstölt kolbásszal és az endíviasalátával.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!