Mi kell hozzá?
Hogyan kell elkészíteni?
A karfiolt szedjük rózsáira, aprítsuk fel a mangalica debrecenit is. Egy serpenyőben olvasszunk fel egy evőkanál sózatlan vajat, majd tegyük rá a karfiolt, majd ha megpároltuk, engedjük fel zöldség alaplével és fedjük le 10-15 percig. Nagyon vékonyra karikázzuk fel a füstölt mangalica kolbászt. Forró serpenyőbe tegyünk egy kevés olajat, majd tegyük bele a felkockázott debrecenit és forgatja pirítsuk minden odalát. Ezután a felkarikázott kolbászt kisebb lángon süssük meg ugyanabban a serpenyőben, majd húzzuk félre a tűzről és hagyjuk, hogy kicsit kiszáradjon. Sózzuk meg a karfiolt, majd botmixerrel turmixoljuk le és szűrjük le. Konyharuhával itassuk fel a kagylóról a nedvességet, fontos, hogy száraz legyen! Sózzuk meg, és egy nagyon kevés olajban süssük ki. Adjunk hozzá sózott vajat, majd a fésűkagylót fordítsuk át a másik felére. Tálalásnál a karfiolpürét kanalazzuk a tányérra, szórjuk rá a mangalica kockákat, majd erre az ágyra helyezzük a fésűkagylót és díszítsük tovább a karikára vágott füstölt kolbásszal és az endíviasalátával.