Báránygerinc babfőzelékkel - Rézkakas bistro, Budapest

báránygerinc rézkakas
Vágólapra másolva!
Báránygerinc babfőzelékkel - Rézkakas bistro, Budapest
Vágólapra másolva!
Nagy Bence

Mi kell hozzá?

  • 0,8 kg báránygerinc
  • 3 szál rozmaring
  • szecsuáni bors
  • 0,3 kg gyöngybab
  • 0,1 kg fekete bab
  • 0,1 kg mungo bab
  • 0,1 shalotthagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0,05 kg bébi paraj
  • 0,1 kg vaj
  • 2 szelet füstölt parasztsonka

Hogyan kell elkészíteni?

A gerinceket befűszerezzük, és olivaolajos serpenyőben körbesütjük, majd vákuumzacskóban 63 fokon 50 percig hőkezeljük. Tálalásnál újra körbesütjük, maldonsóval, szecsuáni, és borssal ízesítjük. Az előző este beáztatott babokat resre főzzük. A gyögybabot lepirított shalott hagymás alapon alaplével puhára főzzük, fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, majd termomixben krémesítjük.A tálalásnál a bébi parajt fehérboros vajban átforgatjuk, ezzel, és a ropogósra sütött sonka szeletekkel tálaljuk az ételt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről