Mi kell hozzá?
Hogyan kell elkészíteni?
Nyílt lángon süssük meg a bébikápiát, magozzuk ki és hámozzuk meg, és egy balzsamecetes pácban pihentessük. A kápiapaprikát is nyílt lángon süssük meg, magozzuk ki és hámozzuk meg, majd turmixoljuk le. Kevés oliva olajra tegyük az apróra vágott salotthagymát, adjuk hozzá a rizottó rízst, keverjük össze, és tegyük fel a tűzre. Adjunk hozzá néhány evőkanál fehérbort, majd annyi zöldségalaplével öntsük fel, hogy ellepje a rízst, ízlés szerint sózzuk. Vágjuk fel a shimeji gombát és a borsóhéjat. Kevés vajon serpenyőben átlangyosítjuk a borsóhéjat és a gombát, fehérborssal fűszerezzük. Keverjük hozzá a kápiapürét, majd a parmezánt. Vegyük le a tűzről, és keverjünk hozzá pár evőkanál vajat. Tálalásnál tegyük a rizottóra a gombát és a borsóhéjat.