Rizottó - Salon Étterem, Budapest
![](https://cdn.origo.hu/2024/02/-N2otZqFxRLcG9I3KNydEP5NXf6wbhbIuhsjwZhzyEY/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzJlZGYwNGYzNzI5YzRiNjQ4ZjMyN2NmYjBiMjZjNzlk.webp)
Mi kell hozzá?
Hogyan kell elkészíteni?
Nyílt lángon süssük meg a bébikápiát, magozzuk ki és hámozzuk meg, és egy balzsamecetes pácban pihentessük. A kápiapaprikát is nyílt lángon süssük meg, magozzuk ki és hámozzuk meg, majd turmixoljuk le. Kevés oliva olajra tegyük az apróra vágott salotthagymát, adjuk hozzá a rizottó rízst, keverjük össze, és tegyük fel a tűzre. Adjunk hozzá néhány evőkanál fehérbort, majd annyi zöldségalaplével öntsük fel, hogy ellepje a rízst, ízlés szerint sózzuk. Vágjuk fel a shimeji gombát és a borsóhéjat. Kevés vajon serpenyőben átlangyosítjuk a borsóhéjat és a gombát, fehérborssal fűszerezzük. Keverjük hozzá a kápiapürét, majd a parmezánt. Vegyük le a tűzről, és keverjünk hozzá pár evőkanál vajat. Tálalásnál tegyük a rizottóra a gombát és a borsóhéjat.