Mi kell hozzá?
4 főre:
Köret:
Hogyan kell elkészíteni?
A pofát lehártyázzuk, majd sózzuk, borsozzuk, és egy mély tepsibe fektetjük. Mellérakjuk a fokhagymákat és zsályaleveleket, majd leöntjük annyi meleg zsírral, hogy teljesen ellepje. Lefedjük, és betesszük a 80 fokos sütőbe, és kb. 8-10 órán át sütjük. Ha kész, kivesszük a pofákat, és a zsírt lehűtjük. A tetején lévő zsírt leszedjük, és az alul lévő pecsenyelevet leszűrjük, ha kell beforraljuk. Félretesszük tálalásig. A pofákat tálalás előtt mindkét oldalukon megpirítjuk. A köret elkészítéséhez füstölt zsírt hevítünk, azon megpirítjuk az árpagyöngyöt, majd hozzátesszük az apróra vágott lilahagymát és a tök formázásakor keletkezett aprított sallangot. Összepirítjuk, és felöntjük a forró húsalaplével. Kis lángon, fedő alatt készre pároljuk. Füstölt zsíron megfuttatjuk a tökkockákat, amíg színt nem kapnak. Megszórjuk egy csipet cukorral és egy facsarásnyi citrommal. Rátesszük az elkészült árpagyöngyöt, rádobjuk a vékony csíkokra vágott zsályaleveleket. Ráöntjük a pecsenyelevet, összeforgatjuk, majd levesszük a tűzről és tálalhatunk.