Mi kell hozzá?
Hogyan kell elkészíteni?
A beáztatott babot feltesszük főni a babérlevéllel, kakukkfűvel, sóval. Beletesszük a fej vöröshagymát, beleszúrjuk a szegfűszeget, puhára főzzük. Megfelelő mennyiségű főző lével együtt krémesre turmixoljuk. A császárhúst minden oldalán megsózzuk, kivéve a bőrös felét. A serpenyőben olajat hevítünk és minden oldalán megpirítjuk a császárhúst. Ezt követően sütőben sütjük, másfél órát 140oC-on. Tálalás előtt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk még egyszer átpirítjuk serpenyőben. Közben vajon megpirítjuk a kockára vágott csicsókát és a hasábokra vágott zellert, valamint a vastag szeletre vágott kelkáposztát. A gyöngyhagymát feltesszük vízzel, cukorral, vajjal és a sóval, majd elfőzzük a levét. Amikor pedig a levet elfőztük, hagyjuk karamellizálódni hagymákat. Tálaláskor a babpürére helyezzük a pirított zöldségeket, a sült császárt és a sült gyöngyhagymát, pár szelet vízben áztatott hónapos retek karikával díszítjük. A sült császárt meglocsoljuk a kisült levével.